Prvi bod u novom prvenstvu stiže iz Zaječara – bez golova sa Radnikom

ZAJEČAR, 18. avgust 2024 – Fudbaleri Smedereva su iz trećeg pokušaja stigli do prvog boda u ovoj sezoni. Posle poraza kod kuće od OFK Vršca i Mačve, danas su u Zaječaru igrali 0:0, mada su na kraju imali, računajući nadoknadu, petnaestak minuta igrača više.

Posle početnog ispitivanja snaga u 15. minutu Oreščanin je oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara ali je Stanković na golu Smedereva bio na mestu, uhvatio što se kaže „živu loptu“, a to je bio jedini udarac u okvir gola u prvom poluvremenu.

Nije bilo šansi, viđena je samo borba uglavnom na sredini terena, sa mnogo oštrih startova s sobe strane, koji su za posledicu imali nekoliko žutih kartona.

Slično je nastavljeno i u drugom delu, da bi nakon centaršuta sa leve strane Ognjen Luković promašio ceo gol glavom iz neposredne blizine, sreća za Smederevce.

U istom minutu Đorđe Jovanović prodire po desnoj strani, upućuje povratnu loptu po zemlji, ali tamo nema igrača u belim dresovima, u kojima danas Smederevo nastupalo.

Početkom 70. minuta Gašić je oprobao udarac, ali je Stanković ponovo bio na nivou, pa je mreža Smedereva ostala netaknuta.

I onda, u 83. minutu, Milisavljević je krenuo sam u prodor ka golu Surduličana, Tomić nije uspeo da ga zaustavi na propisan način, a kako je bio poslednji čovek odbrane Radnika dobio je direktan crveni karton.

Nisu uspeli Smederevci da iskoriste brojčanu prednost, čak su uslovno rečeno domaći u poslednjih nekoliko minuta stvorili par opasnih situacija. Posle jednog od kornera Ukrajinac Pavlov pokušao je glavom, ali je lopta otišla iznad prečke gola Smedereva.

Ostalo je 0:0, pa se Smederevo s ovim, prvim bodom malo odmaklo od samog dna tabele Prve lige, više nije s neugodnim „krompirom“ na mestu gde stoje bodovi.

Već je postalo maltene normalno da pola timova Super i Prve lige svoje mečeve kao domaćini igraju van svojih stadiona. Inače, meč između „domaćeg“ Radnika iz Surdulice umesto u Leskovcu, kako je prvobitno najavljeno, igran je u Zaječaru, što je stvorilo nemale problem Smederevcima koji su već bukirali smeštaj u Leskovcu. Igralo se tako danas na, činjenica je, prelepom stadionu Kraljevica, ali… Od Surdulice to Zaječara ima oko 200 kilometara, toliko otprilike, tek nešto malo manje je i od Smedereva do Zaječara. A koliko ovakve situacije pogoduju fudbalu možda najbolje govori današnji komentar jednog od posmatrača, da je više ljudi video na nekim sahranama. Kada se saberu fudbaleri oba tima, stručni štabovi i prateće osoblje, da ne računamo redare, uglavnom ih, na tim mečevima na kojima su domaćini u stvari takođe gosti, ima više nego gledalaca.

Smederevo, podsećamo, zbog suspenzije terena, koji je, objektivno, u jako lošem stanju, u narednom kolu biće domaćin čačanskom Borcu u Pančevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!