Želvoz i Inter–mehanika remontuju vagone Srbije Kargo

19. avgust 2024 – Kompaniji „Srbija Kargo“ a.d. odobren je dugoročni kredit od strane Banke Poštanska štedionica u visini od 15 miliona evra, a garanciju za ovaj kredit pružila je Vlada Republike Srbije. Odobrena sredstva će biti usmerena na modernizaciju i unapređenje voznog parka, s posebnim fokusom na remont 300 teretnih kola, objavila je danas ova kompanija.

Od ukupnog iznosa kredita, 2,5 miliona evra je namenjeno za remont 160 kola serija Eas, 70 kola serije Hbis i 70 kola serije Regs. Potpisana su sva tri ugovora: za remont prve dve serije kola sa Fabrikom železničkih vozila „Želvoz“ d.o.o. iz Smedereva, a za treću seriju Regs sa remontnom radionicom „Inter – mehanika“ iz Smedereva.

U okviru remonta, osim obaveznih propisanih radova, biće izvršena ugradnja novih monoblok točkova na određenom broju kola, kao i modifikacija vučno-odbojnih uređaja ugradnjom setova elastomera, koji su se pokazali kao najpouzdaniji. Posle završetka ovih radova, kola će biti osposobljena za bezbednu i efikasnu upotrebu tokom narednih šest godina, navodi se u saopštenju kompanije „Srbija Kargo“ a.d.

Informacija i foto: „Srbija Kargo“ a.d.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!