Site icon podunavlje.info

Počelo suđenje za Malo Orašje i Dubonu: sin priznao, otac negira krivicu

BEOGRAD, 21. avgust 2024 – U Specijalnom sudu danas je, nakon što je pripremno ročište u Smederevu bilo odloženo i izmešteno u Beograd, iznošenjem odbrane okrivljenih počelo suđenje Urošu Blažiću, koji se tereti da je u noći između 4. i 5. maja 2023. ubio devetoro i ranio 12 mladih u Duboni i Malom Orašju, kao i njegovom ocu Radiši za nabavljanje i nelegalno posedovanje oružja.

Uroš Blažić je ponovio iskaz sa pripremnog ročišta, da priznaje krivicu, s tim što je ovoga puta izneo više detalja – i pravdanja za ono što je učinio. Tako je rekao da je koristio velike količine testorena i da to advokatu nije rekao tokom njegovih prvih poseta.

„Opravdanja nemam, ali uzroka imam. U periodu pred novu godinu i posle nje, koristio sam testosteron. Ne znam šta će to detetu na selu, ali eto družio sam se pa su mi ponudili. Čovek hoće da smrša. Nisam znao kako to utiče“, rekao je između ostalog, navodeći kako je pre nego što je počinio masakr bio u Nemačkoj, da zaradi, kako je rekao, „za život“.

„Kada sam se vratio nisam se osećao dobro, osećao sam da me mrze meštani“, kazao je i ispričao i kako je navodno bio maltretiran od više lica, kako mu je prećeno SMS porukama.

Izjavio je i da je kriv sam i da je spreman da odgovara, ali da nije za to „odgovara nevin čovek samo zato što je njegov otac“.

„Svestan sam da će ovo što izjavim izazvati još veći gnev. Ja sam svoju karijeru završio, ali nema potreba da ispašta moj otac za ono što sam ja učinio“, rekao je Blažić..

Oružje je, navodno, navaljao sam, a da za to njegov otac nije znao.

Radiša Blažić je najpre izjavio saučešće porodicama stradalih, da bi potom izjavio da nije kriv za krivično delo za koje se tereti i da ne zna odakle njegovom sinu oružje.

Suđenje za danas je završeno oko 14 časova. Biće nastavljeno sutra u 10 sati.

Exit mobile version