Mladi vezista Đorđe Popović od danas i zvanično u dresu oklopnika

SMEDEREVO, 22. avgust 2024 – Trka za bodove u Prvoj ligi Srbije se zahuktava, a Smederevci nisu baš idealno startovali, daleko od toga, pa se trude da na izmaku prelaznog roka pojačaju konkurenciju u igračkom kadru na svim pozicijama. Najnovije ime, uoči nedeljnog duela sa starim znancem iz srpskoligaških, pa i superligaških dana, čačanski Borcem 1926, jeste Đorđe Popović (20), reklo bi se, još jedan perspektivni novajlija.

–  U Smederevo sam došao pre odlaska na pripreme na Zlatibor, ali sam problema sa papirima tek danas registrovan. Odigrao sam svih pet pripremnih utakmica, a na poslednjoj, protiv Rudara iz Prijedora, bo  strelac drugog pogotka. Pratio sam sva tri prethodna prvenstvena susreta i krivo mi je što nismo ostvarili bolje rezultate. Mislim da imamo kvalitet za vrh tabele i to ćemo, ubeđen sam, pokazati u narednim kolima – kazao je, nakon potpisivanja ugovora sa Smederevom, Đorđe Popović.

Mladi ofanzivni vezista ponikao je u beogradskom DIF-u, a potom je igrao za Metalac, ode je otišao na jednogodišnju pozajmicu u tim Poleta iz Ljubića. Bratio se u tim z Gornjeg Milanovca, dakle stiže u Smederevo.

Imajući u vidu njegove dobre partije tokom pripremnog perioda. Kao i na osnovu onoga što pruža na treninzima, izvesno je da će se naći u konkurenciji za naredni meč protiv Borca 1926.

– Dobro poznajem većinu igrača našeg sledećeg protivnika, a poznat mi je i rivalitet ova dva kluba. Iako su novajlije u ovom rangu, Čačani su dobro startovali, a zadržali su i kostur tima iz prethodne sezone, što znači i da su dobro uigrani. Bez obzira na njihov kvalitet, smatram da smo spremni da se dostojno suprotstavimo i da maksimalnim zalaganjem i pristupom ostvarimo pobedu. Ako mi se ukaže šansa, trudiću se da je iskoristim, ako je moguće i da debi obeležim pogotkom…  Sve samo da zabeležimo pobedu, za prvu ovosezonsku radost – optimista je Popović.

U Smederevo su, podsećamo, posle prvog kola i poraza kod kuće, pristigli su defanzivni vezisti Vuk Mitošević i Đorđe Mitić. Na debiju protiv Mačve, Mitošević je pokazao da će biti značajno pojačanje, što je potvrdio i na minulom duelu sa Radnikom iz Surdulice u Zaječaru, kada je poneo epitet najboljeg pojedinca meča.

Susret sa čačanskim Borcem igra se u Pančevu, zbog suspenzije terena u Smederevu, u nedelju od 19 časova, a klub je, kako ste mogli da se informišete i na ovom portalu, organizovao besplatan prevoz za navijače.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!