Site icon podunavlje.info

Marko Jevtić peti na 110 s preponama na Svetskom prvenstvu veterana

24. avgust 2024 – Na jednom od do sada najmasovnijih Svetskih veteranskih prvenstva u atletici, koje se održava od 13. do 25. avgusta u Geteborgu, boje Srbije u disciplini 110 metara s preponama branio je Smederevac Marko Jević u kategoriji 40+ godina. U izuzetno jakoj konkurenciji, u najtežoj sprinterskoj disciplini, ostvario je još jedan zapažen rezultat pošto je finalnoj trci zauzeo peto mesto istrčavši stazu za 16 sekundi i 57 stotih.

U dva dana, dve trke po izuzetno lošim vremenskim uslovima, a posle polufinalnih nadmetanja u finale su se plasirali predstavnici Kanade, Japana, Hong Konga, Sent Vinsenta, Letonije, Velike Britanije i Srbije. Ovde treba reći da je Jevtić bio najstariji, sa 44 godine, ali ga to nije omelo da postigne izuzetan rezultat.

Iza svega stoje rad i odricanje, ali i trener Mirjana Stojanović iz Crvene zvezde, kako kaže Marko, bez koje se ne može.

Svetsko prvenstvo u Geteboprgu je bilo početak serije takmičenja na kojima će Jevtić, kako se nada, predstavljati Srbiju. Slede Prvenstvo Balkana u Baru u septembru, Svetsko dvoransko prvenstvo na Floridi i Olimpijske igre veterana na Tajvanu u martu i junu 2025.

Exit mobile version