Site icon podunavlje.info

Od 0:2 do 3:2 i prva tri boda u četvtom kolu novog prvenstva Prve lige

PANČEVO, 25. avgust 2024 – Fudbaleri Smedereva su večeras u Pančevu uspeli što se malo ko nadao posle prvih pola sata igre. Čačani su tada vodili sa 2:0, a Smederevci, uslovno rečeno domaći, delovali su u najmanju ruku nesnađeno, ali… Usledio je retko viđen preokret, koji će se pamtiti i o kome će se pričati: Smederevo 1924 – Borac 1926 3:2 (1:2).

Eksperiment sa Mališićem na desnom beku mogao je skupo da košta Smederevo. I koštao je. Prvo je u dva navrata loše procenio let lopte, koja bi ga preletala, da bi na kraju napravio prekršaj na ivici kaznenog prostora. Posle kombinacije prilikom izvođenja slobodnog udarca i šuta bivšeg Smederevca Vujičića, lopta završava u korneru, a iz akcije posle udarca iz ugla gosti vode. Strelac je bio Uroš Kojić 0:1.

Prošlo je samo sedam minuta, lopta opet preleće Mališića na desnoj strani šesnaesterca i dolazi do Radosavljevića koji rezantnim udarcem pogađa mrežu iza Stankovića.

Da je pogrešio, trener Radojičić je priznao već u 25 minutu, kada je Mališića zamenio Đorđem Jovanovićem.

Konačno su se posle toga Smederevci probudili i u 26. minutu stvorili šansu, lopta je posle šuta Krstića glavom od nekog od Čačana završila na spoljnom delu mreže i u korneru. Nakon udarca iz ugla,  pokušao je Đokić, ali lopta nije imala gde da prođe od nogu igrača Borca.

Nada se Smederevcima vratila u 39. minutu; odlična lopta iz zone odbrane ka Milisavljeviću, koji je pobegao odbrani gostiju i matirao golmana Stanića.

Potom je u nadoknadi prvog poluvremena  viđena i kolosalna prilika za Krstića, ali je Stanić na golu tima iz Čačka sačuvao svoju mrežu.

Do odlaska na odmor ponovo Radosavljević beži odbrani Smederevaca, no njegov šut ovoga puta završava pored gola.

Drugo poluvreme – druga priča. Prvo je u 53. minutu bila odlična kombinacija Smederevaca, ali šut Balabanovića po zemlji završava tik pored stative.

Umalo da i Đorđe Jovanović udarcem iz mrtvog ugla iznenadi Stanića, no je golman Čačana bio priseban.

Stativa spasava Borac kada je nakon centaršuta Mitoševića, posle slobodnog udarca iskosa sa leve strane, Krstić je bio najviši u skoku, okvir gola se isprečio. U nastavku akcije šut Jovanovića, ali je Stanić vrlo dobar.

U 68. minutu velika greška odbrane Čačana, loše vraćena lopta golmanu, presekao ju je Miloš Đokić i izašao sam ispred Stanića iskosa sa leve strane i konačno ga matirao.

Izgledalo je posle toga da se, nakon mnogo borbe i nekoliko bezuspešnih pokušaja, i jedni i drugi polako mire sa podelom bodova, kad… Penal za Smederevce u 82. minutu! Lopta iz dubine išla je na bočnu ivicu šesnaesterca Čačana, čekao ju je, okrenut od gola Balabanović, a golman Stanić je, ničim izazvan, naskočio na njega. Očigledan prekršaj unutar kaznenog prostora i za sudiju nije bilo dileme. Loptu je na kreč postavio baš Balabanović i rutinski savladao Stanića za totalni preokret – 3:2 za Smederevo.

Do kraja susreta, ni u čeitri minuta nadoknade, rezultat se nije promenio, mada su Čačani imali priliku da to učine iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali je lopta završila u rukama Stankovića. Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka Smederevci su konačno mogli da potrče jedni drugima u zagrljaj. Proslava osvajanja prvih bodova je, kako možete da vidite i na ovoj fotografiji, nastavljena i u svlačionici.

Posle nekompletnog četvrtog kola, jer ostaje da Dubočica sutra odigra svoj meč sa Grafičarom, Smederevo je uteklo sa dna tabele. Sa četiri osvojena boda nalazi se na jedanaestom mestu. Isti broj bodova imaju i užička Sloboda i Inđija Toyo Tires na devetom odnosno desetom mestu, ali sa za jedan gol boljom gol razlikom od Smederevaca.

U narednom kolu, u nedelju Smederevo u Beogradu gostuje timu Grafičara.

 

Exit mobile version