Site icon podunavlje.info

Andreja Pavlović u najužem izboru za nagradu „Prosvetitelj“ za 2024.

27. avgust 2024 – Fondacija Alek Kavčić objavila je danas da je žiri izabrao četvoro finalista, kandidata za titulu „Prosvetitelja“ za 2024. godinu. Prema kriterijumima najviše bodova za ulazak u finale imali su: Andreja Pavlović, nastavnik OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Smedereva, Vesna Stanimirović, PU „Stonogica“ iz Sremske Mitrovice, Mladen Šljivović, nastavnik Gimnazije Zaječar i Tamara Ostojić Gregus, nastavnica OŠ „Veljko Vlahović“ iz Novog Sada.

Na konkurs koji je završen 15. maja pristiglo je više od 1.000 nominacija za najboljeg nastavnika Srbije, a žiri, sastavljen od 11 uglednih predstavnika obrazovne zajednice i javnog života, izabrao je 15 polufinalista koji su tokom “Letnje škole izuzetnosti” pokazali svoje veštine i inovativnost. Sada je to svedeno na četvoro finalista:

Žiri je ocenjivao sve aspekte predstavljanja i rada nastavnika, uključujući njihovu kreativnost, sposobnost komunikacije, timski rad i inovativnost. Četvoro finalista e izabrano za takmičenje za glavnu nagradu od 1.000.000 dinara, dok će preostali dobitnici osvojiti po 100.000 dinara, uz dodatnu nagradu publike u iznosu od 100.000 dinara.

„Promocija nastavničke profesije i vraćanje ugleda nastavnicima su u srži misije Srpske nastavničke nagrade ‘Prosvetitelj’. Želimo da pružimo podršku i priznanje izuzetnim nastavnicima, učiteljima i vaspitačima, čime stvaramo osnovu za prosperitet društva u celini”, kaže Željana Radojičić Lukić, višestruko nagrađivana srpska učiteljica, dečji pisac, predsednica žirija i koordinatorka ove nagrade koju je ustanovila Fondacija Alek Kavčić.

Glasanje publike biće omogućeno putem sajta konkursa „Prosvetitelj“, gde će biti predstavljeni svi kandidati koji su ušli u uži izbor.

Finalni događaj biće održan 3. oktobra 2024. godine, u Beogradu, kada će najboljem nastavniku biti dodeljena glavna nagrada priznanje i novčani iznos od milion dinara.

Exit mobile version