Otvoren novi vrtić u Drugovcu, od ponedeljka u njemu stotinak mališana

SMEDEREVO, 30. avgust 2024 – U prisustvu brojnih meštana i roditelja i rukovodstva grada Smedereva, u Drugovcu je danas ozvaničen početak rada vrtića “Veverica“, u kome će od ponedeljka, 2. septembra boraviti oko stotinu mališana u celodnevnom boravku raspoređenih u četiri grupe.

Objekat raspolaže prostorom od  400 kvadrata, urađen je i opremljen po svim standardima. Tu su sobe za boravak dece, trpezarija, distributivna kuhinja, kancelarija za osoblje, soba za izolaciju, pomoćne prostorije i sanitarne jedinice. Ispred zgrade vrtića nalazi se i prostrano dvorište za igru sa letnjikovcem.

„Od kada sam gradonačelnik Smedereva, ovo je ubedljivo najlepši dan za mene. Ovo je prvi objekat vrtića koji otvaramo u ovoj godini. Iako je zgrada ranije završena, kod ovog vrtića smo morali otkloniti problem sa vodom i on je konačno na zadovoljstvo svih nas, posebno roditelja i mališana spreman da otvori svoja vrata. Nema ništa lepše od toga nego kada deca krenu u vrtiće ili školu, kada krenu da se druže sa svojom generacijom. Najmlađi moraju da budu obuhvaćeni predškolskim vaspitanjem, da se socijalizuju i pripreme za nastavak školovanja”, rekla je gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović.

Kako je istakla, među najvažnijim prioritetima rada lokalne samouprave u Smederevu su projekti vezani za proširenje kapaciteta i poboljšanje uslova za boravak dece u predškolskoj ustanovi, ali i smanjenje liste  čekanja za upis “čime želimo da pomognemo roditeljima. Za upis u predškolsku ustanovu na teritoriji grada Smedereva trenutno čeka 390 mališana, od toga je 140- dece jaslenog uzrasta, a 250 vrtićkog.”

Gradonačelnica je podsetila da je prošle godine, početkom decembra otvoren novi vrtić u Radincu kapaciteta za 350-oro dece, a vrlo brzo, u narednih desetak dana, biće otvoren vrtić u Skobalju, koji je završen i oko 40-oro mališana će boraviti u njemu.

“Na naše zadovoljstvo dobili smo novac od Ministarstva prosvete za vrtić u Kolarima i drago nam je da proširujemo vrtićke kapacitete i na seoske  mesne zajednice, jer na taj način možemo da zadržimo mlade da žive na selu i da imaju sve uslove kakve imaju i oni koji žive u gradu. Moj zadatak kao gradonačelnika je da u narednom periodu obezbedim nova mesta za svu decu, kako u Smederevu ne bi imali liste čekanja za upis dece u vrtić. Već se uveliko radi na tome i  ja se nadam da ćemo vrlo brzo da obavestimo sve naše građane o tim  novim objektima“, rekla je  pored ostalog gradonačelnica Smedereva na svečanosti povodom početka rada vrtića „ Veverica“ u Drugovcu.

Od početka godine je za radove u objektima Predškolske ustanove “Naša radost” utrošeno oko 17 miliona dinara i oko sedam miliona za nabavku nameštaja kako bi uslovi za boravak dece bili poboljšani.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!