Zvezdini klinci po treći put ove godine prejaki za Smederevo

BEOGRAD, 1. septembar 2024 – Po sparini, kakvom je i septembar počeo, na terenu iza južne tribine „Rajka Mitića“, Grafičar je danas opravdao ulogu favorita u susretu sa Smederevom i zadržao stopostotan učinak – pet kola i pet pobeda: RFK Grafičar – Smederevo 1924 2:0 (1:0).

Prva šansa za gol viđena je u 20. minutu, kada je Babakar pokušao posle centaršuta, ali je dobro reagovao Stanković na golu Smedereva.
Samo tri minuta kasnije Smederevo je bilo u prilici da iznenadi favorizovanog domaćina; Janković je dobio povratnu loptu na nekoliko metara od gola Grafičara, ali su domaći izblokirali njegov šut i lopta je završila u korneru.

Igrao se 33. minut kada su domaći prikazali očigledno uigranu akciju posle kornera, gostujuća odbrana je očekivala centaršut, a lopta je posle dva dodovanja došla do mladog Maksimovića. On je sa oko 16 metara odmerenim udarcem pogodio nebranjeni deo mreže iza leđa Stanković, koji je let lopte mogao samo pogledom da isprati.

Mogli su domaći da dupliraju vođstvo pre odlaska na odmor, ali je Matejević, sam i neometan, iskosa sa desen strane u šesnaestercu Smedereva, loptu poslao preko gola.

Na početku drugog poluvremena, u 48. minutu, Ajdar je šutirao no se istakao Stanković sjajnom paradom i sačuvao svoju mrežu.

Najbliže izjednačenju Smederevo je bilo posle šuta Milisavljevića sa nekih 12-13 metara – sa gol linije loptu izbacuje štoper domaćih Milosavljević.

Smederevski gorostas Luka Luković bio je najviši posle centaršuta iz skraćenog kornera, lopta je prošla tik pored desne stative.

Stanković je još jednom potom sjajnom paradom spasao gol posle udarca glavom Mladenovića.

I onda 2:0. Igrao se 79.minut, udarac rezerviste Strahinje Stojanovića sa ivice šesnaesterca, lopta je, čini se, zakačila nekoga u odbrani Smederevaca i prevarila Stankovića.

Tako su Grafiosi treći put ove godine bili bolji od Smederevaca. Nije da Smederevci nisu danas imali prilike za postizanje gola, pogotovo u drugom poluvremenu, ali je to razlika koja se u fudbalu, gotovo uvek, održava na konačan rezultat; oni svoje nisu iskoristili, domaćin jeste.

Naredne subote Smederevo je opet, zbog suspenzije terena, domaćin u Pančevu od 19 časova dočekuje Radnički iz Sremske Mitrovice.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!