Od sutra jeftinija putarina – ali samo za one koji imaju Euro 6 motore

4. septembar 2024 – JP Putevi Srbije od sutra, od četvrtka 5. septembra, trebalo bi da snizi cene putarina za jednu kategoriji vozila, i to ukoliko se plaća elektronski, ono tamo gde piše ENP iznad, a i to uz ogradu – ako uspeju da usklade tehnički sistem naplate.

„Obaveštavamo javnost da će svim korisnicima motornih vozila IV kategorije emisijskog razreda ‘EURO 6’, koji putarinu plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, ostvarivanje popusta u visini od 10% biti omogućeno od 5.9.2024, nakon neophodnih tehničkih usklađivanja u sistemu naplate putarine“, navodi se u saopštenju JP Putevi Srbije.

Primena Euro 6 standarda, podsećamo, započela je 2014. godine, postepenim uvođenjem koji je zavisio od vrste vozila i njihovih tehničkih karakteristika. Standard Euro 6 primjenjuje se na sve nove automobile u Evropskoj uniji registrovane počev od 1. septembra 2015. godine. Glavna razlika u odnosu na prethodne standarde jeste što podrazumeva 67 odstotno smanjenje dozvoljenih nivoa azotnih oksida za dizel uvođenje ograničenja broja čestica za benzin.

Foto: JP Putevi Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!