Na spisku najbolje selekcije Srbije u futsalu trojica iz KMF Smederevo

5. septembar 2024 – Pripremajući se za predstojeće mečeve u decembru u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, protiv Češke i Austrije, reprezentacija Srbije će odigrati dva pripremna susreta. Na okupljanju reprezentacije, koje je zakazano za ponedeljak 9. septembar, među 16 izabranika selektora Dejana Majesa su i trojica futsalera KMF Smederevo: Branislav Živanović, Mateja Ćirka (na fotografiji) i Ensar Redžović, koji je u Smederevo nedavno stigao iz Novog Pazara. Sa njima će biti još jedan novi član KMF Smederevo, dugogodišnji reprezentativac Slobodan Boba Rajčević, ali ovoga puta u funkciji pomoćnog trenera.

Prvu proveru naši reprezentativci imaće 17. septembra u Šamorinu protiv selekcije Slovačke. Odmah potom, dva dana kasnije, u Finskoj se sastaju sa tamošnjom domaćom reprezentacijom.

Inače, pripremajući se za novu sezonu u najvišem rangu srpskog futsala, Smederevci su do sada odigrali četiri kontrolne utakmice. U prvoj su u Beogradu savladali Crvenu zvezdu sa 5:2, potom su u dvomeču sa aktuelnim prvakom Srbije i učesnikom Lige šampiona ekipom FON Banjica u gostima i kod kuće poraženi sa 4:2, odnosno 3:2. Poslednju proveru učenici trenera Vladana Cvetanovića imali su sinoć u Rakovici, bili su ubedljivi protiv Ekonomista i pobedili sa 6:1.

Zbog pripremnih utakmica sa Slovačkom i Finskom nova sezona u domaćem prvenstvu će umesto 19. početi 24. septembra, a Smederevci u prvom kolu gostuju u Ivanjici.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!