Navijači Aston Vile oduševljeni Nedeljkovićevom igrom protiv Španije

6. septembar 2024 – Englezi prate nastupe inostranih igrača njihovih klubova u reprezentativnim utakmicama, ali nije tako često da se oduševljavaju nečijim igrama u nacionalnom dresu. U jutrošnjem pregledu inostranih reprezentativaca Aston Vile dva su dobila posebno mesto: Emilijano Martinez, koji je još jednom sačuvao svoju mrežu netaknutom u pobedi od 3:0 njegove Argentine protiv Čilea i – Kosta Nedeljković, mladi Smederevac koji je sinoć debitovao za reprezentaciju Srbije.

U pohvalama njegovog prvog nastupa u nacionalnoj selekciji data je zaista impresivna statistika, koja možda nama koji smo gledali meč nije odmah zapala za oko. U strahu kada Niko Vilijams krene po Nedeljkovićevoj strani teško da smo mogli da zapazimo podatak da Kosta nije izgubio nijedan direktan duel sa tamnoputim španskim brzanjcem, a baš to statistika kaže. Kako nekoliko njih u brojnim komentarima na Vilinim profilima na društvenim mrežama rekoše „stavio je Vilijamsa u džep“. Toliko da ga je selektor Španije na kraju zamenio.

Kostin nastup za reprezentaciju Srbije, pa i oduševljeni komentari fanova birmingenskog kluba, mogli bi da mu pomognu da se i u Vili izbori za mesto u prvom timu. Pogotovo što njegov konkurent za tu poziciju, Meti Keš, zbog povrede, sinoć nije igrao za nacionalnu selekciju Poljske, koja je pobedila Škotsku usred Glazgova. Mladi desni bek, rođen u Smederevu, gde je načinio i prve fudbalske korake u „Petliću“, već je dobijao priliku da nastupi u mečevima premijer lige, ali ulazeći sa klupe.

Mada se mnogi slažu da je i to samo po sebi uspeh, što se već pojavio na toj velikoj sceni, s obzirom na njegove godine i činjenicu da period prilagođavanja verovatno još uvek traje. Da se prilagodi nastupa u dresu sa nacionalnim grbom, očigledno, nije mu mnogo trebalo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!