PATOS na Juventafestu u Sarajevu sa predstavom “2100: Skaska o Aski”

7. septembar 2024 –  Pozorište PATOS iz Smedereva premijerno će ove subote izvesti predstavu “2100: Skaska o Aski”  na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu, u okviru 12. Internacionalnog festivala srednjoškolskog teatra Juvenafest.

Predstava, u režiji Sanje Krsmanović Tasić, inspirisana je pripovetkom Ive Andrića „Aska i vuk“ i smeštena u 2100. godinu. Mladi glumci i igrači iz ansambla PATOS-a, među kojima su Bojana Ristić, Natalija Jovanović, Mila Živković, Janja Sikimić, Sergej Čuljković, Milica Jeremić i Lola Kostevski, kroz formu koreo-drame prikazuju distopijski svet gde rad i ekonomski prosperitet dominiraju nad ljudskim vrednostima. Originalna muzika, koju je komponovao Jugoslav Hadžić, dodatno osnažuje emotivni doživljaj predstave, dok koreografije predstave nastaju kroz saradnju ansambla i rediteljke.

Juventafest okuplja srednjoškolce i mlade ljubitelje teatra, pružajući im priliku da kroz umetničke izraze podele svoja razmišljanja o svetu, budućnosti i slobodi. Tokom festivala, koji traje od do 10. septembra, mladi umetnici i izvođači imaće priliku da učestvuju u različitim umetničkim radionicama i kroz zajednički rad sa svojim vršnjacima iz celog sveta prošire svoja znanja i veštine.

Foto: Mirjana Đorđević

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!