Pobeda nad Radničkim za (najzad) mesto u gornjem delu tabele

PANČEVO, 7. septembar 2024 – Fudbaleri Smedereva su večeras u Pančevu, gde silom prilika igraju kao domaćini zbog stanja terena na stadionu kraj Stare železare, u susretu sa Radničkim iz Sremske Mitrovice, moglo bi se reći rutinski, stigli do bodova koji im znače beg iz donjeg i stacioniranje u gornjem delu tabele Prve lige, barem dok se ne odigraju ostale utakmice ovog kola: Smederevo 1924 – Radnički (SM) 2:0 (1:0).

Inače, da ne ostane nepomenuto, ovu utakmicu je vodila ženska sudijska trojka. A Smederevci su meč počeli muški, još svi nisu zauzeli svoja mesta na stadionu Železničara a već su poveli. Igrao se četvrti minut, Đorđe Jovanović je ubacio loptu po zemlji pred gol Radničkog, Milisavljević ju je propustio do Balabanovića koji preciznim udarcem dovodi Smederevo u vođstvo.

Balabanović je mogao da duplira svoj i učinak Smedereva kada je oprobao šut sa dvadesetak metara, ali je Ostojić na gol Mitrovčana bio na mestu.

Poradovali su se gosti u 39. minutu, lopta završila u mreži Smedereva posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali je neko ušao pre vremena i pomoćni sudija Aleksandra Kostić je pokazala ofsajd poziciju.

Nakon toga, u 45. minutu susreta, posle protesta zbog nedodeljenog auta crveni karton dobio je Kuzman Babeu, nekadašnji igrač iz vremena najslavnijih dana Obilića, a sada fudbalski menadžer, koji je bio na klupi gostiju, u zapisniku upisan kao pomoćni trener.

Nastavak je kao i start utakmice počeo u znaku Balabanovića, ali je ovog puta njegov pogodak poništen zbog ofsajda. Mitošević je centrirtao iz slobodnog udarca, lopta je stigla da vođe napada Smederevaca, no nije bilo dileme da je bio najbliži golmanu gostiju.

U 52.minutu igrač Radničkog Matija Dukić dobio je drugi žuti, automatski crveni karton i tada je bilo jasno da Smederevci idu ka osvojanju bodova, pošto gosti i dok su bili kompletni nisu odavali utisak ekipe koja može da poravna, kamoli preokrene rezultat.

Pobeda Smedereva je overena u 78. Minutu. Golman Radničkog je u dva navrata odbijao udarce Smederevaca, na ovaj drugi odbitak natrčao je Krsta Đorđević i smestio loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Smederevci su sačuvali prednost, a to i nije bilo preterano teško, jer se Radnički ovoga puta pokazao kao tim prilično skromnih mogućnosti i dok je bio sa 11 igrača na terenu. Po poslednjem sudijskom zvižduku fudbaleri Smedereva su podelili radost sa svojim navijačima koji su došli u Pančevo da ih bodre.

S ova tri boda, dok još ne budu odigrane četiri utakmice ovog šestog kola prvenstva Prve lige, Smederevo je na sedmom mestu na tabeli sa isto toliko bodova. Naredne subote od 19 časova Smederevci gostuju Voždovcu na terenu poznatom kao „na krovu“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!