Na Dunavu kod Smedereva održana Međunarodna regata „Šarlov kup“

SMEDEREVO, 8. septembar 2024 – U organizaciji smederevskog Brodarskog kluba Metalac ovog vikenda je održana tradicionalna Međunarodna jedriličarska regata „Šarlov kup“, koja se duže od dve decenije priređuje u znak sećanja na ovdašnjeg nekadašnjeg ovdašnjeg istaknutog sportskog radnika Šarla Poznića.

Vreme je organizatorima išlo na ruku, bilo je dovoljno dobrog vetra, pa je održano svih pet programom predviđenih regatnih trka. Učestvovalo je pedesetak takmičara, a međunarodni karakter nadmetanju dali su članovi kluba Akvatik jahting sa Ohrida, pobratimi smederevskog Metalca.

U klasi 470 sva tri mesta na postolju pripala su domaćim takmičarima, članovima Metalca;  prva je bila posada Anđela i Nikola Pavić, druga Lena Tanasković i Slaviša Tasić, a treća Marija Miličević i Vuk Petrović. Najbolji u klasi ILCA4 bila je Isidora Kovačević iz AJK Beograd, drugo mesto pripalo je Jovana Stepanović iz istog kluba, a treće mesto je zauzela Ilina Gađoska iz Akvatika jahting kluba Ohrid. U Klasi ILCA6 prvi je bio Miloš Ilić iz kluba domaćina, druga je bila Sofija Stavreva iz Akvatika jahting kluba Ohrid, a treća njena klupska drugarica Jana Nenadoska. Prvo mesto u klasi Optimist osvojio je Kosta  Trajčeski JK Gemax, drugo mesto pripalo je Veljku Simonoviću NC Palilula, a treći je bio Todor Nenadović AJK Beograd.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!