Site icon podunavlje.info

Uhapšen muškarac osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u Tvrđavi

SMEDEREVO, 8. septembar 2024 – Policija je danas popodne uhapsila T. S. (47) iz Smedereva, koji se sumnjiči da je sinoć oko 20 sati dežurnoj službi uputio anonimnu dojavu o bombi koja je navodno postavljena u luna parku u Smederevskoj tvrđavi.

Protiv njega je podneta krivična prijava za krivično delo izazivanja panike i nereda, a nakon zadržavanja do 48 sati, trebalo bi da bude saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

Inače, odmah po dojavi, u Tvrđavu su upućeni svi raspoloživi policijski službenici, koji su evakuisali nekoliko hiljada ljudi koji su tu bili“, nakon čega je obavljen kontradiverzioni pregled i utvrđeno da je dojava bila lažna.

Osnovni oblik krivičnog dela izazivanje nereda i panike, kko se navodi u Kreivičnom zakoniku, čini lice koje iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrdnji izazove paniku ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera države. Kazna za osnovni oblik je zatvor od 3 meseca do 3 godine i novčana

Exit mobile version