Site icon podunavlje.info

Veliko iznenađenje „na krovu“ – Smederevo kući donosi sva tri boda

BEOGRAD, 14. septembar 2024 – Doskorašnji superligaš važio je za velikog favorita u večerašnjem susretu sedmog kola Prve lige, ali „nije kome je rečeno nego kome je suđeno“. Kiks golmana Kneževića i spretnost Balabanovića i… Voždovac – Smederevo 1924 0:1 (0:0).

Po prohladnom vremenu, uz kišicu koja je rominjala nije previše toga viđeno u prvom delu. Možda je vredna spomena prilika Kolarevića već u drugom minutu, ali Stanković brani njegov udarac iz neposredne blizine i čuva mrežu Smedereva.

Kolarević je oboren nekoliko metara ispred šesnaesterca Smedereva kada je Lazar Vuković iz slobodnog udarca pokušao da savlada Stankovića, ali je on opet bio na visini zadatka i loptu prebacio u korner.

Smederevci su prvi put zapretili u 27. minutu, šutirao je Đokić sa dvadesetak metara, lopta je putu ka golu zakačila nekog od igrača Voždovca i završila u korneru. Usledio je centaršut Mitoševića iz ćoška, poslao je loptu na ivicu šesnaesterca domaćih, gde ju je čekao Đokić, uhvatio je na volej, no je ona na očešala nekog iz odbrane domaćina i opet odskakutala u korner.

Do odlaska na odmor domaći su pokušavali da stvore neku priliku pred golom Stankovića, ali sve je to bilo neubedljivo, jer su Smederevci uspešno predupređivali svaku opasnost za svog čuvara mreže, pa se na odmor otišlo sa 0:0.

Slično je bilo i prvih desetak minuta drugog poluvremena, a onda.. Loptu koju je Đokić uputio sa svoje polovine letela je više od pedeset metara, da bi pala u šesnaesterac Voždovca. Činilo se da je to lak plen za golmana Kneževića, inače nekadašnjeg čuvara mreže Smedereva, ali je on kasno na nju krenuo, a Balabanović se nije mnogo razmišljao. Stigao je do lopte pre Kneževića, spretno ga prebacio i dok se ona još koprcala u mreži potrčao do vernih navijača koji su i na ovom meču pratili Smederevo da sa njima podeli radost.

Ostalo je još pola sata do kraja i znalo se da će domaći pokušati sve da dođu makar do izjednačenja. Usledila je njihova inicijativa, ali je odbrana Smedereva, predvođena oporavljenim kapitenom Kostićem, odolevala do kraja utakmice. Nakon poslednjeg zvižduka sudije Menčanina Smederevci su mogli da potrče jedni drugima u zagrljaj, a slavlje pobednika prenelo se i u svlačionicu.

Sladak ukus pobede zagorčala je samo povreda glave Nikole Ignjatovića, koji je zbog toga morao da napusti teren nekoliko minuta pre kraja.

Utakmicu osmog kola sa Zemunom Smederevo igra u ponedeljak 23. septembra, zbog poznatih okolnosti sa neuslovnim terenom, opet kao domaćin na stadionu Železničara u Pančevu.

Exit mobile version