Site icon podunavlje.info

Štrajk prosvetara, mole roditelje i učenike za razumevanje i podršku

15. septembar 2024 – Predstavnici četiri sindikata prosvete najavili su za ovaj ponedeljak, 16. septembar, obustavu nastave i protestni skup u podne. Koje će sve škole obustavi rad nije izvesno, ali su neke da će učestvovati u štrajku saopštavale na Viber grupama roditelja, SMS-ovima ili objavljivale na društvenim mrežama, pa je tako, recimo, smederevska Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ danas to na svom FB profilu saopštila.

Razlog štrajka je što nisu ispunjeni zahtevi iz potpisanog protokola sa prosvetnim radnicima i pozvali su i roditelje da im se pridruže, kako navode, u „borbi za bolju budućnost vaše i naše dece“. Ništa nije urađeno, tvrde, po njihovom zahtevu za rešavanje pitanja bezbednosti učenika i prosvetnih radnika u školama.

U saopštenju u kojem se obraćaju roditeljima, četiri reprezentativna sindikata prosvete naveli su da su saznali da dokument koji je država potpisala sa prosvetnim radnicima neće biti realizovan, kao i da oni ozbiljno rade i shvataju odgovornost svake svoje odluke i svake reči koju izgovaraju u učionici.

Exit mobile version