Zemun bez navijača na meču sa Smederevom u Pančevu u ponedeljak

19. septembar 2024 – Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da Zemun na četiri naredna gostovanja bude bez podrške navijača. Razlog su incidenti koje su navijači Zemuna, poznati i kao Taurunum bojsi, izazvali kada su pratili njihove ljubimce u Mačvanskoj Mitrovici, na utakmici 6. kola prvenstva Prve lige sa Slovenom.

Grupa od oko 100 gostujućih navijača, prema izveštajima službenih lica, bacajući petarde, oštetila je veštačku travu, ubacivali su tvrde predmete i kamenje u teren, gađali četvrtog sudiju i klupu domaćeg tima.

Oštetili su i zaštitnu ogradu i nekoliko desetina stolica na tribini, a po završetku utakmice nekoliko njih ušlo je na teren, ali su se na tome i zaustavili. Nije bilo incidenata, kako se navodi u izveštajima, niti napada na igrače, ili službena lica.

Odmah po završetku meča zatraženo je pisano izjašnjenje kancelarije prvoligaša iz Gornje varoši, a evo sada je stigla i zvanična kazna.

Osim protiv Smedereva, navijači Zemuna neće moći ni na gostovanja u susretima sa Radnikom u Surdulici, Grafičarom I Voždovcem u Beogradu.

Utakmica Smedereva i Zemuna biće igrana u ponedeljak 23. septembra, na stadionu Železničara u Pančevu, sa početkom u 16 časova.

Foto: privatna arhiva,  FB Taurunum Boys 1987

Skorašnji članci

error: Content is protected !!