Site icon podunavlje.info

Tender za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Karađorđeve

SMEDEREVO, 20. septembar 2024 – Na portalu javnih nabavki objavljen je oglas smederevske Gradske uprave za izradu projekta i inoviranje tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Karađorđeve ulice u Smederevu.

Cilj izrade tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Karađorđeve ulice  jeste uređenje ove saobraćajnice kao jednog od najznačajnijih saobraćajnih pravaca u grad, koji prema Odluci o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Smedereva ima status gradske magistrale.

Trenutno stanje, kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji koja prati javnu nabavku, ne zadovoljava savremene potrebe intenzivnog saobraćaja i način korišćenja ovog koridora, čime je povećan i stepen ugroženosti bezbednosti saobraćaja duž ovog značajnog pravca.

U skladu sa tim, cilj je da se kroz izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ove ulice na odgovarajući način odgovori na savremene zahteve u pogledu bezbednog i komfornog odvijanja saobraćaja, ali i da se unapredi kvalitet pešačkih kretanja i ukupne urbane vrednosti tog potesa.

Vrednost posla, izrade projekta, procenjena je na 2 miliona dinara bez PDV-a, a rok za prijavljivanje zainteresovanih je 30. septembar.

Exit mobile version