Bahatost i/ili baš tu mu zgodno bilo – šta bi na to danas rekao čika Brana

SMEDEREVO, 22. septembar 2024 – Naš verni pratilac S. S. zabeležio je neobičnu pojavu – parkiranje automobila na zelenoj površini – pa nam je, smatrajući da bi trebalo to da podeli s javnošću, poslao fotografije. Možda bi neko sad rekao „pa šta je to neobično, ljudi parkiraju gde stignu“, ali mesto koje je ovaj vozač „odabrao“  je sve samo ne obično.

Naime, nepoznati vozač je parkirao svog ljubimca u neposrednoj blizini spomenika Branislavu Nušiću, u najstrožem centru Smedereva, kod Centra za kulturu. Zgodno mu bilo, u hladu, verovatno nije daleko od mesta gde je krenuo ili gde stanuje, pa k’o veli…

Mada je spomenik u slavu komediografa, nije smešno. Naprotiv. Svedoci smo da se kazne za nepropisno parkiranje pišu i vozila odnose za mnogo manje prekršaje. Ali, danas je nedelja, božji dan, verovatno i oni koji bi trebalo da se pozabave ovakvom bahatošću odmaraju. Ili, što bi čika Brana rekao, „grešni državni službenici imaju i inače dovoljno nevolja na grbači, pa bi grehota bilo još i ovu im tovariti“. Nedeljom, pogotovo. Zato već sutra dobro otvorite oči, gde se i kako parkirate, budžet mora da se puni, baš kao što nedeljom mora da se odmara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!