Posle vođstva na vreme, na kraju samo bod u duelu sa Zemuncima

PANČEVO, 23. septembar 2024 – Fudbaleri Smedereva su danas u Pančevu, u 8. kolu prvenstva Prve lige, dočekali ekipu Zemuna, koja je ovaj meč dočekala pri dnu tabele. Poveli su Smederevci na vreme, baš kad treba, u poslednjoj trećini prvog poluvremena, ali to nije bilo dovoljno da se kući vrate sa sva tri boda: Smederevo 1924 – Zemun 1:1 (1:0).

Domaćini u Pančevu, sada već po ko zna koji put, Smederevci su krenuli ambiciozno, imali su inicijativu od starta. Najpre je Đorđe Jovanović pobegao odbrani gostiju, ali nije uspeo da savlada golmana Zemuna. Potom je Luka Janković je u kontri bio brži od golmana Joksimovića, no su loptu sa gol linije izbacili odbrambeni igrači Zemuna.

I onda, u 31. minutu, Aleksa Marković centrira sa leve strane, a Balabanović glavom loptu smešta u nebranjeni deo mreže gostiju iz Zemuna za 1:0.

Pokušavali su Smederevci da kroz kontre dupliraju prednost, ali nisu u tome uspeli. S druge strane, gosti su mogli do izjednačenja u 43. minutu, međutim šut Stoisavljevića iskosa sa desne strane zaustavlja prvo Stanković,  a onda i stativa.

Činilo se na početku drugog poluvremena da će pre Smederevo da udvostruče vođstvo nego što će Zemunci do poravnanja. U kontri iz udžbenika u 54. minutu Milisavljević i Đorđe Jovanović su iz nekoliko pasova izbacili obranu Zemunaca, Jovanović se sam ustremio ka golu, ali mu je golman Joksimović skratio ugao i tako ga onemogućio da postigne gol. Mogao je i da proigra samog Balabanovića na drugoj stativi, ali je izabrao, po mnogima, lošije rešenje.

Ispostavilo se da je ulazak u igru Luke Svetličića bio pravi potez trenera Zemuna Dejana Nikolića. U 58. Minutu, bukvalno ni iz čega on je izborio penal za goste. Pobegao odbrani domaćih, Đokić je neoprezno startovao i oborio ga u šesnaestercu, a sudija Dejan Petrović nije imao dileme. Svetličić je sam prišao lopti i uspešno realizovao penal.

Imalo je Smederevo šansu da povrati vođstvo kada je udarac Luke Jankovića sa dvadesetak metara golman Joksimović sjajnom paradom izbacio u korner. Potom je i Balabanović pobegao odbrani Zemunaca, ali nije uposlio Krstu Đorđevića na drugoj stativi, pa je od svega bio samo korner.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih dešavanja, pa je na kraju susret završen podelom bodova, kojom zasigurno mogu da budu zadovoljniji gosti iz Zemuna.

U narednom kolu, opet u ponedeljak, Smederevo putuje u Ivanjicu. I Javor Matis je u ovom kolu igrao 1:1, ali kao gost, sa Dubočicom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!