Site icon podunavlje.info

Strelci “Heroj Srbe” u trostavu vojničkom puškom “upucali” dve medalje 

SUBOTICA, 23. septembar 2024 – Streljački vikend u Subotici završen je takmičenjima u okviru ovogodišnjeg Prvenstva Srbije vojničkim oružjem. U nadmetanju u trostavu Predrag Simović („Dragan Jevtić Škepo“) skupio je 242 kruga, 11 više od srebrnog Dragoslava Radakovića (Vojnik, Subotica), a treći je bio Smederevac Saša Ilić („Heroj Srba“). Ekipa družine „Dragan Jevtić Škepo“ jestigla i  do najvišeg mesta na postolju, sastav Vojnika je bio drugi, a „Heroj Srba“ treći.

U gađanju vojničkom puškom iz ležećeg stava pobedu je odneo Milan Jarić i nastavio uspešan niz strelaca domaćeg Spartaka, koji su dan ranije osvojili tri zlata na državnom šampionatu serijskom MK puškom. Predrag Simović iz milanovačke družine „Dragan Jevtić Škepo“, je trijumfovao u drugoj disciplini dana – nadmetanju iz trostava (3 puta 10 metaka).

Milanovčani su stigli do dva zlata, jer su poneli i ekipnu titulu u trostavu. Najbolji tim u gađanju iz ležećeg stava imala je SD „Radivoj Ćipranov“ iz Novog Sada. Nijanse su presudile u borbi za pojedinačnu titulu prvaka u gađanju iz ležećeg stava, a i u ekipnom nadmetanju vodila se trka „rame uz rame“. Milan Jarić je trijumfovao sa 175 krugova, koliko je pogodio i Milan Jagnjić („Radivoj Ćirpanov“), ali strelcu Spartaka je pripalo zlato zbog boljeg rezultata u drugoj seriji. Treći je, sa samo krugom zaostatka, bio Dragan Grozdanov (Bečkerek 1825).

Ekipno je trijumfovao sastav novosadske družine „Radivoj Ćirpanov“ sa 513 krugova. Identičan rezultat ostvario je i tim Spartaka, ali tas na vagi se u ovom slučaju okrenuo na stranu Novosađana, koji su bili uspešniji u drugoj seriji.

Trodnevna serija takmičenja na severu Bačke završena je drugim danom Prvenstva Srbije vojničkim oružjem. Učesnici su drugog dana gađali poluautomatskom puškom.

Posle kvalifikacija (20 metaka precizna + 10 brza paljba) osam najboljih je prošlo u finale. Iskusni strelac Spartaka, Milan Jarić, u uzbudljivom finalu pogodio je 81 krug, samo jedan više od srebrnog Srđana Simovića („Dragan Jevtić Škepo“), dok je treće mesto sa 79 pripalo Tiboru Martonu (Vojnik, Subotica).

Spartak je, najviše zahvaljujući Jarićevom ostvarenju u kvalifikacijama, osvojio i ekipnu titulu sa 728 krugova. Po deset manje skupile su družine „Radivoj Ćirpanov“ iz Novog Sada i zrenjaninski „Bečkerek“, a Novosađani su stigli do drugog stepenika pobedničkog postolja zbog bolje poslednje serije.

Exit mobile version