Prvenac Smederevaca na povratku u najviši rang srpskog futsala

IVANJICA,  24. septembar 2024 – Futsaleri Smedereva su u prvom kolu novog prvenstva Prve lige Srbije gostovali u Ivanjici, gde su posle taktički bolje igre slavili i upisali prve bodove, najavivši velike ambicije u ovoj sezoni: Ivanjica – Smederevo 2:4 (1:3).

U obostrano otvorenoj igri domaćin se prvi radovao. Igrao se 7. minut, kada je, posle prekida, Kolaković iskoristio nepažnju gostujuće odbrane i pogodio mrežu Smedereva.

To nije pokolebalo izabranike trenera Vladana Cvetanovića i njegovog asistenta Dragana Đorđevića da krenu još ofanzivnije i veoma brzo su stigli do izjednačenja pogotkom Nemanje Paunovića u 11. minutu.

Novu radost gostima doneo je u 17. minutu iskusni Vladan Prvulović, na dodavanje Ćirke.

Samo dve sekunde pre pauze, na asistenciju golmana Marojevića, mladog reprezentativca, po drugi put u strelce se upisao Paunović.

Početkom nastavka, u 23. minutu, uspeo je Aleksandar Aleksić, nakon kiksa gostiju, da smanji rezultatski zaostatak domaćih.

Sve dileme oko konačnog ishoda, posle organizovanog napada, u 38. minutu rešio je Mateja Ćirka za prvu radost povratnika u prvoligaško društvo.

U narednom kolu Smederevo je trebalo da igra opet u gostima, sa ekipom aktuelnog šampiona FON Banjica, ali je taj susret odložen zbog učešća Beograđana u Ligi šampiona. U trećem kolu, 4. oktobra, Smederevci na domaćem parketu igraju sa ekipom Vranja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!