Site icon podunavlje.info

Od četrnaest utakmica prvog kola Kupa GFSS odigrane samo četiri

25. septembar 2024 – Čak deset mečeva u prvom kolu Kupa GFS Smederevo danas nije odigrano jer su od takmičenja odustali Badljevica, Omladinac Seone, Stari hrast, Skobalj, Šumadinac, Landol, Sloga, Borac 1932, Proleter 1947 i Cepelin. Od mečeva na kojima su se obe ekipe pojavile na terenu najzanimljivije je bilo u Kolarima gde su gledaoci mogli da vide ni manje ni više nego 11 golova; Kolarac je pobedio Podunavac sa 7:4 (2:2).

I pored početne inicijative domaćina, gosti su bili ti koji su se prvi radovali: nakon dubinske lopte I centaršuta, kod druge stative Miljan Stokić glavom je sproveo loptu u mrežu.

Sledila je ofanziva domaćih i u 26. minutu Vladimir Marković je, posle dobro organizovane akcije uspeo da izjednači. Samo pet minuta kasnije preokret je golom najavio Nikola Virijević.

Nisu se prevali igraći Podunavca i pre pauze, a preko, ispostaviće se  trostrukog strelca, Marka Kostića poravnali su rezultat.

U nastavku susreta sledila je potpuna dominacija Kolaraca i serija golova za ubedljiv trijumf. Najpre je u 55 minutu Stanisavljević povećao prednost, a onda je sa dva pogotka David Tošić je odveo tim na 5:2. Potom je Kostić posle odbranjenog penala sproveo odbitak u mrežu. Za razliku od njega, Anđelković je realizovao penal, da bi potom Kostić ublažio vođstvo domaćih trećim golom, a Nikola Marković je pet minuta pre kraja postavio konačan rezultat – 7:4.

U preostala tri susreta postignuti su sledeći rezultati: Vožd 2002 – Slavija 1:0, Ravni Gaj – Vučak 4:1 i Osipaonica – Železničar 1930 7:1.

Zbog odustajanja od takmičenja na početku pomenutih ekipa, u drugu rundu plasirali su se: Crvena zvezda, Jedinstvo 1976, Budućnost, Petrijevac, Vrbovac, Sloboda, Petlić SD 2006, SASK, Drugovac i Lunjevac.

Exit mobile version