Site icon podunavlje.info

Potresno svedočenje momka ranjenog u masakru na Ravnom Gaju

BEOGRAD/SMEDEREVO, 26. septembar 2024  – U Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem svedoka nastavljeno je danas suđenje Urošu Blažiću, koji je optužen za ubistvo devet i ranjavanje dvanaestoro mladih u Duboni i Malom Orašju u maju prošle godine. Posebno potresno bilo je svedočenje Nemanje Ilića, u masakru ranjenog mladića koji i godinu i po nakon ranjavanja teško hoda, na štakama je, ne može da sedi već samo da stoji i leži.

Ilić je rekao da su na Ravnom Gaju sedeli oko vatre, da je on stigao oko 20 sati i da je čuo pucnje, ali je mislio da su u pitanju petarde, da bi onda video siluetu koja puca, a zatim je pao. Kako je naveo u iskazu, bila je to rafalna paljba i ljudi su zapomagali. Kada je prestala pucnjava, osetio je bol i da krvari.

Objasnio je da nije bio u sukobu sa Blažićem, da ga zna iz viđenja i da mu nije poznato da je bilo ko od ubijenih i ranjenih na Ravnom Gaju bio u sukobu s njim.

Svedočio je i Blažićev drug Viktor Đorđević, koji je potvrdio je da je uoči zločina Blažić, na WhatsApp grupi u kojoj je bilo nekoliko njih, poslao poruku: “Idem da napravim masakr”, ali da nije mislio da ovaj zaista ima takvu nameru.

Branilac Uroša Blažića dostavio je izjave članova porodice okrivljenog u kojima oni koriste svoje zakonsko pravo da ne svedoče jer su u rodbinskom odnosu sa okrivljenim.

Tužilac je sudu predložio da ih novčano  kazni i pozove na sledeće suđenje, s čim su se složili i punomoćnici oštećenih. Tužilac je kazao i da na taj način članovi porodice Blažić pokazuju nepoštovanje svih u sudnici, a pogotovo oštećenih.

Viši sud u Smederevu koji vodi ovo suđenje, podsećamo, iz bezbednosnih razloga zaseda u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Exit mobile version