Site icon podunavlje.info

Smederevska Gradska skupština zasedala po šesti put u ovom sazivu

SMEDEREVO, 26. septembar 2024 – Odbornici Smederevske gradske skupštine imali su na današnjoj sednici pred sobom obiman dnevni red, koji je i dopunjen sa nekoliko personalnih rešenja, postavljenja odnosno imenovanja.

Skupština grada Smedereva postavila je tako na današnjoj sednici Stefana Jovičića, diplomiranog saobraćajnog inženjera za novog člana Gradskog veća, koji je na ovoj funkciji bio, doduše kratko, i u prethodnom skupštinskom sazivu 2022. godine.

Imenovani su i novi javni branilac i njegov zamenik. Pravobranilac je Bojana Radovanović, a njen zamenik je  Srbislav Bojković.

Novi/stari direktor Centra za kulturu je Dragoljub Martić, a dužnost direktorke Muzeja u Smederevu obavljaće i dalje Tanja Gačpar.

Na sednici su usvojeni planovi detaljne regulacije za izgradnju rezervoara vode na lokaciji „Segda“ i detaljne regulacije za prostor „ Maksimovića brdo.“

Odbornici su doneli i odluku o Lokalnom akcionom planu za socijalno uključivanje Roma i Romkinja grada Smedereva za period od 2025-2027. godine, obrazovanju i načinu rada komisije za kapitalne investicije grada Smedereva. Podržali su i predlog odluke o dodeli novogodišnjih paketića za decu rođenu u periodu od 1. januara do 15. decembra ove godine, predlog odluke o davanju saglasnosti za otpis duga Industriji obuće Beograd po osnovu ustupljenih javnih prihoda,  odluke i pribavljanju i raspolaganju stvarima u javnoj svojini grada, odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor u javnoj svojini grada i izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za proteklu godinu.

Na dnevnom redu ove sednice bile su i informacije o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim rashodima i izdacima budžeta grada za prvih šest meseci ove godine, informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja za prvih šest meseci ove godine, na koje se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad.

Skupština grada je razmatrala i usvojila informacije o finansijskim izveštajima sa izveštajima ovlašćenog revizora o stepenu realizacije programa poslovanja smederevskih javnih preduzeća za prošlu godinu. Odbornici su dali saglasnost i na odluke nadzornih odbora javnih preduzeća o raspodeli dobiti za 2023. godinu.

Foto: Grad Smederevo

Exit mobile version