Site icon podunavlje.info

Kapiten se vratio da pomogne klubu da izbori mesto koje mu pripada

SMEDEREVO, 27. septembar 2024 – Nikola Vukasović je kapiten KK Smederevo 1953. Nema baš mnogo ljudi, i u ovom gradu, osim onih najposvećenijih ljubitelja košarke, koji znaju kakav impresivan košarkaški CV stoji iza njegovog imena, pogotovo u kadetskim i juniorskim danima, kada je sa reprezentacijom bio dva puta prvak Evrope, sa ekipom FMP-a dva puta šampion Evrolige za juniore. To i skori početak novog prvenstva dovoljni su razlozi za razgovor koji sledi.

Pre tri godine vratio si se u Smederevo, na mesto odakle je sve počelo.

– Tačno, krenuo sam u Smederevu da igram košarku kao klinac, da bih posle proputovao svet i osvojio sa klubom i reprezentacijom zlatne medalje i titule. Put me je prvo odveo u FMP, tu sam postao reprezentativac, sa 16-17 godina već sam imao dve zlatne medalje sa evropskih prvenstava sa kadetima i juniorima, dve šampionske titule juniorske Evrolige sa klubom. Posle sam igrao za Pelister, Servitium, Maribor, OKK Beograd, Spars, ponovo FMP… Igrao sam i u komšiluku, u Palanci i Požarevcu i evo me nazad u Smederevu, u zrelim godinama, da pomognem svom klubu da se vrati na mesto gde i pripada.

To neće biti nimalo lako. Košarka je u Smederevu, iako i dalje vrlo popularna, pa i masovna, ima više klubova koji, do duše, rade glavnom s mlađim kategorijama, pala na prilično niske grane. U takmičarskom smislu, ova seniorska…

–  Trenutne ambicije su kao i uvek najviše moguće, uvek gledam da sebi postavim najviše ciljeve. Spremamo se da osiguramo mesto u Srpskoj ligi, ako se ukaže prilika naravno da ćemo napasti i ulazak u Prvu B ligu, pa da odemo ove sezone još jednu stepenicu gore. Sezona je duga, dosta izazova je pred nama.

Nekada, kada su uslovi bili mnogo lošiji, pored terena, od onog u Karađorđevoj, preko Veslačkog kluba do sale Tehničke škole, gotovo uvek je bilo mnogo publike. Šta vam je činiti da se to vrati?

– Naravno da bih voleo da Sportska hala u Smederevu bude što punija, na nama je da svojim trudom i zalaganjem pokušamo da uvek priredimo užitak ljubiteljima košarke u našem gradu. Nadam se da ćemo u budućnosti, ulaskom u B ligu, napraviti ozbiljan iskorak, a publika je tu da nam u tome pomogne.

Foto: ABA liga, zvanični sajt, podunavlje.info

 

Exit mobile version