Zvezda, nakon maratona, pobedila Vojvodinu u Superkupu u Smederevu

SMEDEREVO, 28. septembar 2024 – Posle pet setova i više od dva sata uzbudljive i neizvesne utakmice, večeras u Dvorani Smederevo, odbojkaši beogradskih crveno-belih su bili uspešniji od novosadske ekipe istih boja i osvojili pehar namenjen pobedniku Superkupa: Crvena zvezda – Vojvodina 3:2 (20:25, 25:19. 25:18, 21:25 i 15:7).

Veći deo prve deonice protekao je u vođstvu Novosađana, da bi blokom najefikasnijeg igrača meča Aleksandra Stefanovića (22 poena) Zvezda uspela da izjednači na 17:17 Ipak, nije bilo preokreta, prvi period igre doneo je vođstvo Lalama, nakon bloka Antunovića.

Naredna dva seta pripali su Zvezdi, u drugom su presudili su smečevi Simića (14) i blokovi Gmitrovića (20), dok je treću deonicu u korist Beograđana „kuvanjem“ okončao Stefanović.

Kada se činilo da će učenici trenera ivice Jevtića, uslovno rečeno domaćina u ovom susretu, pobedom u četvrtom setu završiti meč, a imali su vođstvo od 19:17, usledila je serija Vojvodine. Napravili su seriju do pet poena, a odlične servise imao je Milanović (8). Odličnu rolu u tom periodu igre imao je Ubiparip (16), a utakmicu je u taj-brek odveo smečom Kopitić (7).

U odlučujućem setu od početka je vođstvo preuzela Crvena zvezda, uspešne serve imao je Blagojević, zabeleživši dva asa, a završni pon doneo je blok Omara Ahmeda Deje za veliko slavlje Beograđana.

Medalje i pehare učesnicima Superkupa uručili su Jasmina Vojinović, gradonačelnica Smedereva, Jelena Nikolić, prvi potpredsednik OSS, Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS, Danilo Mrđa, direktor takmičenja OSS, Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS i Zoran Debeljković, predsednik Odbojkaškog saveza Braničevsko–Podunavskog okruga.

Foto: OSS

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!