Site icon podunavlje.info

Održan atletski miting OSI “Smederevska jesen” – domaćin najuspešniji

SMEDEREVO, 28. septembar 2024 – U Smederevskoj tvrđavi danas je održan treći republički atletski miting „Smederevska jesen“ u organizaciji lokalnog Udruženja paraplegičara u saradnji sa smederevskim Društvom za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom. Učestvovalo je pedeset takmičara iz sedam gradova, a najuspešniji su bili domaćini sa sedam zlatnih medalja, drugi su bili Užičani sa tri, Čačani su osvojili dve, Titel i Šabac po jednu.

Takmičenje se odvijalo u muškoj i ženskoj konkurenciji, u trci na sto metara kolicima, bacanju koplja, diska i kugle, kao i bacanju čunja, bombe i kugle za kvadriplegičare.

Inače, takmičenje je otvorio Dragan Đorđević, član smederevskog Gradskog veća zadužen za sport, a odvijalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva  za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i Grada Smedereva. Organizatori posebnu zahvalnost iskazuju Medicinsko-farmaceutskoj školi “Sveta Petka”, Javnom preduzeću Smederevska tvrđava i Atletskom klubu Smederevo, bez kojih, kako kažu, ovo takmičenje ne bi mogli da realizuju.

Exit mobile version