Site icon podunavlje.info

Mladi smederevski rukometaši poklekli pred liderom na tabeli

SMEDEREVO, 30. septembar 2024 – Posle startne pobede nad Pribojem, podmlađeni sastav Smedereva sinoć je u 2. kolu Super B lige ponovo bio domaćin, ali je ovoga puta izgubio od neuporedivo iskusniji Kraljevčana: Smederevo – Metalac 25:34 (11:19).

Sa trojicom bivših Smedereva, golmanom Dimitrijevićem, koji je zabeležio7 odbrana i jedan sedmerac,  krilom Antićem (8 golova) i doskorašnjim kapitenom ovdašnje ekipe Nemanjom Marjanovićem (5 golova), gosti su od samog starta meča preuzeli vođstvo.

Kakav-takav priključak do redine prvog poluvremena držao je najefikasniji u domaćem timu Vanja Mirković, (na naslovnoj fotografiji) koji je na kraju pored imena imao ublaženo 8 pogodaka. To ipak nije bilo dovoljno da se ugrozi prednost Metalaca, koja je na obveznom odmoru iznosila 8 golova viška.

Borili su se mladi učenici novog trenera Predraga Kostića, nekadašnjeg rukometaša Smedereva, koliko su mogli, ali su pretendenti za vrh tabele bili neumoljiv i meč okončali sa 9 golova razlike, čime su preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

U narednom trećem kolu Smederevci idu u Blace, gostuju poslednjeplasiranom Jastrepcu.

Exit mobile version