Site icon podunavlje.info

Posle poraza u Ivanjici, nezvanično saznajemo, rastanak s Radojičićem

IVANJICA, 2. oktobra 2024 – Fudbaleri Javora i Smedereva se nisu sastali u nekoj prvenstvenoj utakmici punih 11 godina, a po onome što je viđeno večeras, u susretu 9. kola Prve lige, što se tiče Smedereva, bolje da nisu ni večeras. Još jedna anemična i neubedljiva partija za epilog će, kako nezvanično saznajemo, imati ostavku trenera Radojičića: Javor Matis  Smederevo 1924 2:0 (2:0).

Pre početka utakmice, na otvaranju novog stadiona kraj Moravice, minutom ćutanja odata je počast onima koji to nisu dočekali, nedavno preminulim igračima Javora Nikoli Vujoviću i Radojku Rašku Kurtoviću.

Od starta meča domaćin je, valjda željan da se posle poduže pauze prikaže pred svojom publikom, krenuo ambiciozno, ali su Smederevci bili ti koji su imali prvu šansu; Đorđe Jovanović je pobegao po desnoj strani, ali je njegov udarac završio pored gola.

Aplauze navijača domaćih izmamio je Čolić kada je i on prodro po desnoj strani, no je i njegov šut otišao mimo okvira. iznad gola koji čuva Aleksandar Stanković.

Igrao se 16. minut kada je Javor došao do vođstva. Lazar Mićić je povukao loptu ka šesnaestercu i sa nekih 16 metara šutirao. Lopta je išla posred gola da bi, neznano kako, prošla ispod ruke golmanu Stankoviću i zakoprcala se u mreži Smedereva.

Ponovo je Mićić u 30. minutu prošao po desnoj strani i ubacio loptu u šesnaesterac, tamnoputi Luj se najbolje snašao i povećao vođstvo domaćih.

Drugo poluvreme je počelo četvorostrukom izmenom u redovima Smedereva, izašli su Kostić, Luković, Đokić i Balabanović, a u igru su ušli Mališić, Krstić, Milisavljević i Aleksa Jovanović. Da li je trener Radojičić time priznao da mu izbor startne postave nije bio pravi ili su ga njegovi igrači toliko razočarali da je morao da promeni maltene pola tima, nije znano, tek Smederevci ni u ovom sastavu nisu bili ništa bolji. Nastavili su  da igraju kao preko volje, da bi jedinu kakvu takvu priliku napravili tek u 76. minutu,  kada je Aleksa Marković prodro po levoj strani, ali je Krstić glavom poslao loptu iznad gola Ivanjičana.

Igrači Javora su bez ikakvih problema držali loptu u velikom delu drugog poluvremena, do kraja meča kontrolisali igru, što im nije bilo teško u susretu sa ovako nemotivisanim sastavom Smedereva.

U ponedeljak u Pančevu Smederevo dočekuje Inđiju, po svemu sudeći s obzirom da još nema zvanične potvrde iz kluba, bez Dragana Radojičića na klupi.

Exit mobile version