Dragan Radojičić, i zvanično, odlazi – novi trener Smedereva Jovan Golić

SMEDEREVO, 3. oktobar 2024 – Ono što su sinoć, posle poraza od Javor Matisa, bila nagađanja – danas se pokazalo kao istinito. Dragan Radojičić više nije trener Fudbalskog kluba Smederevo. Na njegovo mesto dolazi Jovan Gvojić, doskorašnji prvi čovek na klupi Inđije.

– Razlog rastanka sa Radojičićem su prevashodno neadekvatni rezultati, daleko od onih koje smo čekivali kada je došao u klub. Ostaje da tokom sutrašnjeg dana definišemo prekid saradnje, a da li će to biti njegova ostavka ili sporazumni raskid ugovora zavisiće od dogovora dve strane. Prošle godine nam je za bod izmakao baraž, a sada, kako stojimo na tabeli, sve je to ispod naših ambicija – objašnjava Predrag Sikimikć, sportski direktor FK Smederevo, razloge za prekid saradnje sa crnogorskim stručnjakom.

Mada su u klubu danas izbegavali da navedu ime Radojičićevog naslednika na klupi, pošto se vrlo brzo na društvenim mrežama, pojavila i ta informacija, potvrđeno nam je da će novi šef struke biti Jovan Golić, doskorašnji trener FK Inđija Toyo Tires.

Golić je u Inđiji bez posla ostao bukvalno pre nedelju dana, kada je posle dve pobede, isto toliko remija i četiri poraza u novom prvenstvu podneo neopozivu ostavku. Prvoligaša iz sremske ravnice preuzeo je 1. jula 2023, a u stručnom štabu zelenih imao je ulogu pomoćnika od novembra 2021. Pre toga je kao trener radio i u Kazahstanu, gde je prethodno okončao svoju igračku karijeru zbog hronične povrede leđa. Ovaj tridesetosmogodišnji stručnjak slovi za jednog od pesrpsktivnijih trenera mlađe garde u našem fudbalu, ali u Inđiji, s kojom je kao igrač iz treće lige ušao u Superligu, očigledno ni on ni klub nisu imali strpljenja. Ostaje da vidimo kako će to biti u Smederevu.

Foto: FK Inđija i podunavlje.info

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!