Site icon podunavlje.info

Na debiju pred svojim navijačima smederevski futsaleri odigrali nerešeno

SMEDEREVO, 4. oktobar 2024 – Posle četiri sezone Smederevci su večeras ponovo mogli da gledaju svoje ljubimce u elitnom društvu srpskog futsala. I pored bolje igre, domaćin je na kraju ipak morao da se zadovolji remijem: KMF Smederevo – KMF Vranje 1:1 (0:1).

Domaći su dobro počeli i u 4. minutu Andrijano Knežević je imao izglednu priliku, ali je nije iskoristio. Za goste je nedugo potom imao Milosavljević, no nije bilo promene rezultata.

Adamović je na ps Redžovića je potom promašio čist zicer, a još jednu priliku za domaćina nije iskoristio Ćirka, koji je izbio sam ispred golmana Tasića, a ovaj je izašao kao pobednik.

Kada se najmanje očekivalo, u 12. minutu, desilo se nešto što se retko viđa na utakmicama futsala, pogotovo na ovom nivou. Na sredini terena  lopta se odbila Milovca i krenula ka golmanu Marojeviću. Na opšte iznenađenje, čuvar mreže Smedereva se spetljao i praktično sam ubacio loptu u svoju mrežu.

Svi pokušaju domaćih da do poravnaju rezultat pre pauze nisu urodili plodom.

U nastavku je viđeno bolje izdanje Smederevaca, bodrenih sa tribina. Na samom početku drugog dela Andrijano Knežević je iskoristio nesporazum gostiju i uputio snažan udarac, koga je Tasić, ispostaviće se junak utakmice, odbranio.

Ofanziva domaćih isplatila se u 24. minutu, pošto je Boško Adamović umakao svojim čuvarima i pogodio donji desni ugao za izjednačenje.

Ređale su potom šanse domaćih, Paunović je dva puta pogodio stativu, ali je Tasić, uz pomoć saigrača, sve branio.

Na minut pre kraja utakmice Uroš Nikolić je poslao loptu kraj istrčalog golmana Vranjanaca, za delić sekunde, sa dva metra od praznog gola, kratak je bio Knežević, pa je ostalo 1:1.

Treba pomenuti i to da je ovaj duel, pored brojnih gostiju pratio i Dejan Majes, selektor futsal reprezentacije Srbije.

Exit mobile version