Site icon podunavlje.info

Šampion ipak prejak za Palančane na prvoligaškoj premijeri

SMEDEREVSKA PALANKA, 4. oktobar 2024 – Istorijsko veče za košarku u Smederevskoj Palanci, prva utakmica u najvišem rangu ovog sporta u Srbiji, na žalost po domaćine završena je samo rezultatski pristojnim porazom: Mladost SP – Vojvodina  64:80 (14:22, 16:20, 12:23 i 22:15).

Razlika u iskustvu, pa i u individualnom kvalitetu, bila je očigledna u premijernom susretu u Košarkaškoj ligi Srbije.  Voljom žreba debitant je ugostio prošlosezonskog šampiona, a ovaj je pred oko 800 gledalaca u prepunoj dvorani Osnovne škole „Vuk Karadžić“ opravdao ulogu apsolutnog favorita.

Već u prvoj četvrtini videlo se da će Palančani teško do bodova u susretu sa Vojvodinom. Razlika se stalno kretala između 6 i 9 za Novosađana, a u drugoj četvrtini je prvi put bila dvocifrena kada je u 15 minutu Ašćerić realizovao drugo slobodno bacanje.

Posle pauze Vojvođani su, što bi se reklo, dodali gas, oni su postigli 23, a domaćina ostavili na 12 poena.

U poslednjoj deonici Palančani su igrali za čast i uspeli da smanje razliku, čak su, postigavši 9 uzastopnih poena na njenom početku, naterali trenera gostiju da zatraži tajm-aut i predupredi eventualno neprijatno iznenađenje. Ipak, nije ga bilo, Novosađani su pojačali odbranu i meč mirno priveli kraju.

Sa 17 postignutih poena Vojvodinu je predvodio Miloš Stajčić, a dvocifreni su bili i Džonson Tajrel Ris sa 16 i Uroš Banjac sa 15 poena.

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Dragoslav Papić sa 15, Aleksandra Nikolić je imao 12, a Srđan Krsmanović 11.

Foto: KLS

Exit mobile version