Golić na klupi Smedereva: Prvi meč pa protiv kluba koji je doskora vodio

SMEDEREVO, 5. oktobar 2024 – Nezadovoljni učinkom u prvih devet kola, a posle poraza od Javor Matisa, Smederevci su se razišli sa sada već bivšim šefom struke Draganom Radojičićem. Čelnici kluba nisu dugo čekali i posle razgovora sa trojicom kandidata, samo dan pošto su se Radojičiću zahvalili na saradnji, na njegovo su mesto imenovali Jovana Golića, doskorašnjeg trenera Inđije. On će, po slovu ugovora, narednih godinu i po dana voditi smederevske fudbalere, a ovo su njegovi prvi utisci i razmišljanja o klubu u kojem će biti prvi čovek na klupi.

– Neplanirano sam dobio ponudu od čelnih ljudi u Smederevu i odmah mi se dopao njihov program i vizija u kom smeru bi trebalo da ide naša saradnja do kraja ovog i tokom sledećeg prvenstva. Predočeni plan i ambicije kluba se nekako poklapaju s mojim i evo mene u Smederevu – objašnjava Golić razloge koji su ga ovde doveli.

Što se tiče igračkog kadra s kojim Smederevo raspolaže, za Golića ne bi trebalo da bude većih problema, jer su to, kako kaže, uglavnom fudbaleri koje poznaje sa terena Prve i Super lige.

– Ekipa ima iskustvo i potencijal, ali ima i prostor za napredak u svim segmentima igre. Verujem da ćemo u zimskom prelaznom roku angažovati još nekoliko pojačanja kojima bismo kompletirali sastav i krenuli da ostvarujemo ambicije kluba. Jer, i ja želim da se klub vrati tamo gde mu je mesto, u Superligu, ako ne ove a onda naredne sezone – optimista je novi prvi čovek na klupi Smedereva.

Inače, treba i to reći, s Golićem je stigla i kompletno nova ekipa u stručnom štabu; pomoćni trener je Branko Mihajlović, za fizičku pripremu igrača zadužen je kondicioni trener Filip Stojanović, a sa golmanima će raditi Rajko Ivanović.

Igrom sudbine, debi na klupi novog kluba Golić će imati baš protiv Inđije, s kojom se pre desetak dana razišao.

– To bi bilo teško i izrežirati, posebno što moj dolazak u Smederevo nije bio planiran. Treba da vodim tim protiv kluba u kome sam proveo igračku i trenersku karijeru i naravno da su osećanja pomešana. Mnogo je bilo okolnosti, posebno van terena, koje su uticale da odem. S druge strane, ja sam profesionalac i ono što sam dao Inđiji trudiću se da još više pružim Smederevu. Igramo praktično na neutralnom terenu, u Pančevu, očekujem tešku utakmicu, punu naboja i emocija, ali se nadam da ćemo na kraju biti zadovoljni ishodom – rekao je na kraju Golić u prvom intervjuu koji je dao kao trener smederevskog prvoligaša.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!