Site icon podunavlje.info

Trener novi, problem stari; neefikasnost –  bez golova s Inđijom

PANČEVO, 7 oktobar 2024 – Fudbaleri Smedereva danas su, opet u Pančevu kao domaćini, igrali sa Inđijom. Očigledno da će novi trener Jovan Golić, koji ovoga puta nije bio na klupi zbog nezavršenog posla oko neophodnih papira, imati dosta posla, jer su njegov novi puleni pokazali stare boljke; činjenica da su bili agilniji, pokazali više volje i želje, ali to nije bilo dovoljno da barem jednu loptu uguraju u mrežu rivala: Smederevo 1924 – Inđija Toyo Tires 0:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga prva šansa, ispostaviće se i jedna od boljih za Smederevo, viđena je u 21. minutu. Jasin Rašljanin je pobegao odbrani Inđije, loptu  poslao pored golmana gostiju, ona je krenula pored gola, videvši to Đorđe Jovanović je stigao do nje, ali je pogodio samo spoljni deo mreže koju je čuvao Tasić.

Sledeća prilika za Smederevo bila je kada je Đorđe Jovanović pokušao glavom u 35. minutu, posle centaršuta Mitoševića, ali nije bilo većih problema za Tasića.

Smederevci su dobro kombinovali u 37. minutu, ali je šut Milisavljevića bio slab, da bi se potom Slaviša Stojanović, inače bivši igrač Smedereva, našao se u kolosalnoj šansi u 41. minutu kada je bio sam na nekih 15 metara međutim šutirao je pravo u Stankovića, koji je lako ukrotio njegov udarac.

U drugo poluvreme su fudbaleri Smedereva ušli odlučnije u nameri da dođu do povoljnijeg rezultata od neveselih 0:0, ali to im nije pošlo za rukom.

Još jednom je  Đorđe Jovanović, najagilniji u redovima Smedereva, pobegao po desnoj strani, ubačenu loptu izbacili su gosti, ali samo do Mitoševića koji šutira sa 15 metara, no gosti loptu izbacuju sa gol linije I tako je propala najozbiljnija šansa Smedereva da dođe do vođstva.

Inđija je, s druge strane, mogla preko Dušana  Vrbića je do neprijatnog iznenađenja po Smederevce, on je dobro zagrejao dlanove Aleksandra Stankovića u 57. minutu.

Do kraja susreta, ponovo je Đorđe Jovanović pobegao po desnoj strani, usledio je šut Rašljanina koji je izblokoran, da bi nešto kasnije Krsta Đorđević šutirao sa 17 metara, ali pored gola.

Smederevo je, što zbog kartona što zbog povreda, na ovom susretu bilo uskraćeno za nekoliko igrača. Falio je I Balabanović, koji je sa 4 gola u vrhu liste strelaca Prve lige. Tako se i ovoga puta neefikasnost pokazala kao jedan od većih problema za tim od koga samo četiri ekipe u celoj ligi imaju manje postignutih golova.

U narednom kolu Smederevo neće imati nimalo lak posao, gostuje ekipi Mladosti GAT, koja je druga na tabeli iza Mačve.

 

 

Exit mobile version