Sudarili se atobus i voz na pružnom prelazu kod Smederevske tvrđave

SMEDEREVO, 8. oktobar 2024 – Sinoć oko 22 i 30 na pružnom prelazui kod Smederevske tvrđave došlo je do sudara autobusa i voza. Greška je, očigledno, do vozača autobusa koji nije poštovao obavezu zasutavljanja, a sreća u nesreći je da nije bilo povređenih.

Još dve su srećne okolnosti; da vozovi na toj deonici, baš zbog takvih eventualnih nepredviđenih „susreta“, obavezno uspore, kao i da je u autobusu bilo samo desetak putnika, da nije reč o nekom „busu“ koji prevozi decu na ekskurzijama, a kakvih je na tom potezu svakog dana mnogo na obližnjem parkingu.

Policija je odmah izašla na lice mesta, obavljen je uviđaj, ni vozač autobusa ni mašinovođa nisu imali alkohola u krvi. Saobraćaj na ovom delu pruge je normalizovan oko ponoći, putnici autobusa su uveliko otiši ne čekajuii da se završi uviđaj.

S obzirom da nije bilo povređenih, a da je šteta na autobusu procenjena na oko 40.000 dinara, lokomotiva voza je samo ogrebana, protiv vozača autobusa će biti podneta prekršajna prijava u redovnom postupku, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi u Smederevu.

Foto: Viber grupa SD patrola

Skorašnji članci

error: Content is protected !!