Site icon podunavlje.info

U smederevskoj Gradskoj  upravi upriličena podela auto-sedišta za bebe

SMEDEREVO, 9. oktobar 2024 – Reč je o kontinuiranoj akciji koju grad Smederevo već dugi niz godina sprovodi zajedno sa  Agencijom  za bezbednost saobraćaja.

„Najveća i neprocenjiva vrednost koju može da ima jedan grad, društvo i država su deca. Grad Smederevo ima dece, želimo da ih u budućem periodu imamo još više, da vratimo radost u naš grad, jer niko ne može da izmami iskreniji osmeh i veću radost u srcu nego dete. Lokalna samouprava brine o bezbednosti svih građana, a naročito dece. Upotreba auto-sedišta za decu  je itekako važna i ovom prilikom apelujem na roditelje da nikad dete u automobil ne stavljaju bez sedišta“, rekla je, između ostalog, na podeli sedišta gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović prilikom obraćanja roditeljima.

Inače, dodela auto-sedišta vrši se na osnovu spiskova iz porodilišta. Pravo ostvaruje svaka porodilja, koja na dan rođenja deteta ima prebivalište na teritoriji grada Smedereva. Detaljne informacije o svemu roditelji mogu da dobiju u Gradskoj upravi, u kancelariji za prijavu novorođene dece.

Exit mobile version