Site icon podunavlje.info

Velika Plana nabavlja minibus sredstvima Ministarstva za brigu o selu

9. oktobar 2024 – Opštinska uprava Velike Plane raspisala je javnu nabavku za kupovinu minibusa, a procenjena vrednost je 8.333.333,33 dinara bez PDV-a. Ministarstvo za brigu o selu, podsećamo, dodelilo je sredstva za kupovinu 26 minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije, a među opštinama koje su izabrane na konkursu je i Velika Plana.

Minibusevi kupljeni ovim sredstvima služe za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućava se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

Komisija na čelu sa dekanom saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojšom Bojovićem i njegovim zamenikom, prodekanom za naučno – istraživački rad prof. dr Daliborom Pešićem, ocenjivala je krajem prošle godine 35 pristiglih prijava, a raspoloživa sredstvaraspoređena su na najbolje rangirane jedinice lokalne samouprave.

Exit mobile version