Site icon podunavlje.info

Posle maratona i drame u završnici, prva pobeda odbojkaša Smedereva

SMEDEREVO, 12. oktobar 2024 – Nakon startnog poraza u novom prvenstvu Prve lige, u Ljigu od Spartaka sa 3:2, sinoć su smederevski odbojkaši, u drami kakva se retko viđa, baš kao što se u ovom sportu retko viđaju crveni kartoni, a domaći su dobili dva takva, slavili posle taj-breka: Smederevo Carina – Laki star 3:2 (21:25, 29:27, 27:25, 23:25 i 20:18).

Beograđani su bolji ušli u meč i predvođeni kapitenom Dragovićem (23 poena)i prvu deonicu rešili u svoju korist.

Meč u drugom setu su u priličnoj meri „zakuvale“ nesigurne sudije dodelivši poen gostima pri rezultatu 16:17 i crveni karton kapitenu domaćih Petru Petroviću, koji je ovaj duel presedeo na klupi. U krajnje neizvesnoj završnici na razliku samo zahvaljujući raspoloženom Kovaču (29) i servama Jankovića (14)domaći su uspeli da izjednače u setovima.

U trećem setu je počeo loše po Smederevce jer su gosti „kuvanjem“ Marjanovića (18), uz još jedan crveni karton, ovoga puta domaćem liberu Jevtiću, poveli sa 0:6. To kao je dodatno iznerviralo ali i motivisalo domaće, pa su posle serije servi Živkovića (5) i prvog tempa Jovanovića (16) preokrenuli rezultat na 8:6. Domaći su tek posle treće set lopte, ponovo na razliku, rešili ovaj period igre i poveli.

Sve do kraja četvrte deonice bila je rezultatska klackalica, a ona j blokom Dragovića poravnato stanje na semaforu.

U uzbudljivom i krajnje neizvesnom taj-breku, nakon smečeva Stepanovića (8) i pet set meč lopti, uz podršku sa tribina, domaći su na kraju ipak uspeli da slave.

U narednom kolu smederevski odbojkaši gostuju u Kruševcu ekipi Bagdale.

Exit mobile version