Site icon podunavlje.info

„Vaš paket je na putu“, ako pritisnete „пусх“ obradovaćete prevarante

12. oktobar 2024 – Svako malo krenu klasične „fišing“ prevare na netu, ova sa navodnom isporukom paketa nije nova, ali čim su ovako uporni verovatno da još ima naivnih koji se „pecaju“. Zbog popularnosti sajtova kao što je Temu, izgleda da je prevara aktuelizovana, a  potrudili su se i da sve bude na do duše nepismenoj ali ćirilici. Pa kaže…

Имате (1) пакет који чека на испоруку. Користите сопствени код,Да бисте га пратили и примили. Закажите термин за Испорука и претплатите се на наша пусх обавештења да вам се ово више никада не догоди!

Ako vas ovaj tekst više nego problematične pismenosti nije ubedio da mejl momentalno prosledite u đubre, samo pogledajte adresu s koje je mejl stigao i sve će vam biti jasno; ni „P“ od Pošte Srbije.

Naravno, ne pritiskajte, „дон’т пусх“, da se našalimo, samo ovlaš prinesite kursor. Možda smo odveć direktni i konkretni, ali ovo zbog onih manje familijarnih sa korišćenjem mejlova, pogotovo s fejk adresa. Da im ne biste olakšate posao, jer njihov cilj to i jeste, da se na taj način domognu vaših podataka, i novca, naravno.

Exit mobile version