Radinčanke nadigrale nekadašnje višestruke šampionke

SMEDEREVO, 13. oktobar 2024 – Rukometašice iz Radinca, u 4. kolu prvenstva Super B lige, u uzbudljivom meču, zabeležile su drugu pobedu, prvu na domaćem parketu, nanevši poraz beogradskoj ekipi koja je, do duše poodavno, 14 puta bila najbolja u zemlji i u vitrinama ima tri pehara Kupa evropskih šampiona: Mladi radnik – Radnički 22:21 (12:12).

Susret je otvoren pogotkom mlade Lene Janković (3 gola).  Sredinom prvog poluvremena Anđela Filipović (4) odvela je domaće na dva gola prednosti.

Uspele su Beograđanke da izjednače, a potom i golom Anje Penić i povedu. Potom su se, do obaveznog predaha, ekipe smenjivale u vođstvu, da bi nakon pogotka Ksenije Petrović domaće stigle do izjednačenja.

Radinčanke su u nastavak ušle boljom i agresivnijom igrom i u 50 minutu golom Andrijane Ankić (1) došle do prednosti od 19:16.

Rukometašice sa Crvenog krsta su smanjile potom rezultat na gol zaostatka, a onda je usledio uzbudljiv finiš. Uspele su domaće pogocima Milice Ninić (6) i debitantkinje, iskusne Tanje Vučković (3), nekadašnje reprezentativke, da do poslednjeg minuta održe distancu od dva gola prednosti.

U poslednjim sekundama Dea Orović (2) golom je samo ublažila poraz beogradskog tima, da bi onda usledilo slavlje učenica trenera Zorana Valdevita i njegov asistenta Aleksandra Adamovića.


Posle devojaka, sat kasnije, rukometaši Smedereva su u sali OŠ „Dimitrije Davidović“, u utakmici 4. kola Super B lige, dočekali su ekipu iz Vrnjačke Banje: Smederevo – Goč Merkur 22:28 (12:15).

Na početku meča domaći su stigli do prednosti golovima Mladenović (3), Praštalo (5) i Vanja Mirković (4), bilo je 4:1. Onda su neuporedivo iskusniji i snažniji gosti, predvođeni Đorđevićem (6), Ćosićem (5) i Đukićem (7) izjednačili rezultata, da bi potom i preuzeli vođstvo i do kraja ga samo uvećavali.

Pobedi gostiju veliki doprinos dao je i golman Stanković sa 16 odbrana i jednim odbranjenim sedmercem, ali sudijski par, koji je dosudio čak 9 kaznenih udaraca za njih.

Kada je video da je meč izgubljen, trener Smederevaca Predrag Kostić u vatru je ubacio i one najmlađe, među kojima je bio i šesnaestogodišnji golman Dimitrije Pavlović, što su gledaoci pozdravili aplauzom.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!