Site icon podunavlje.info

Održan 23. Žakijev memorijal – u spomen na trenera mnogih generacija

SMEDEREVO, 14. oktobar 2024 – U sali smederevske Tehničke škole i ove nedelje, po dvadeset i treći put, okupili su se oni koji čuvaju uspomenu na Nikolu Marinković Žakija, trenera i učitelja mnogih generacija košarkaša i košarkašica.

Revija je održana, na žalost, pred ne tako brojnim gledalištem, uglavnom su tu bili nekadašnji Žakijevi saradnici i bivši igrači. U tradicionalnoj utakmici „Žakijevih beba“  odmerili su svoje košarkaško znanje i prisetili se onoga sto su učili od Žakija njegovi igrači, oni koji su prve korake u ovom sportu načinili s njim.

Pre početka utakmice podeljene su majice svim učesnicima, koje su zaštitni znak ove revije, da bi timovi belih i žutih, koji su brojali oko 30 igrača, bili podeljeni u dva tima, a rezultat je bio u drugom planu.

U poluvremenu ove utakmice su se nadmetali najmlađi, deca Žakijevih igrača, kojih je takođe bilo tridesetak i koji su pokazali zavidno košarkaško umeće. Tako je ovaj događaj poprimio obeležje pravog familijarnog okupljanja.

Na kraju revije dodeljene su diplome svim učesnicima i onima koji su bili ili pomogli u organizaciji.

Organizatori se pre svega  zahvaljuju svim učesnicima, igračima i ljudima dobre volje koji su na bilo koji način dali svoju podršku. Posebna zahvalnost ide Tehničkoj školi Smederevo, direktoru Dejanu Vemiću, na tradicionalnom gostoprimstvu, jer kako kažu, i ove godine pobedio je naš Žaki. Nadaju se da će se sledeće godine, na čelu sa inicijatorima, organizatorima i Žakijevom familijom, ova revija vratiti na mesto koje joj pripada.

Exit mobile version