Site icon podunavlje.info

Bodovi ostali u Novom Sadu, presudio gol Mirosavića u 62. minutu

NOVI SAD, 15. oktobar 2024 – Da je neko sa strane, ko ne prati naš fudbal, došao na današnju utakmicu na GAT areni u Novom Sadu, poslednju u jedanaestom kolu Prve lige, teško bi mogao da raspozna koji tim je tu drugi, posle ovog meča čak i prvi, a koji jedanaesti, sada dvanaesti na tabeli. Ali, fudbal se igra za golove, domaći su jednom pogodili, gosti nijednom i to je to: Mladost GAT – Smederevo 1924 1:0 (0:0).

Prvo poluvreme je proteklo u uglavom nezanimljivoj igri, toliko da je anesteziralo ionako lalinski mirnu a ne preterano brojnu publiku, pa su mogli više da se čuju dovikivanja, saveti i uputstva trenera nego navijači.

Prva kakva-takva šansa za promenu rezultata, udarac u okvir gola, viđena je tek u 28. minutu, ali je šut iz slobodnog udarca, iskosa s leve strane sa nekih 25 metara od gola, lako ukrotio iskusni golman Mladosti Mladen Živković.

Gatovci su pa prvi put ozbiljno pripremili Stankoviću u 34. minutu, kada je Milošev šutirao sa 16 metara, ali je to bio lak plen za čuvara mreže Stankovića, baš kao i onaj prethodni za njegovog kolegu s druge strane.

Nešto ozbiljnije je bilo malo kasnije, tada je dlanove Stankovića zagrejao Litvanac u redovima domaćina Grjaznos šutem s nekih 25 metara.

Pre odlaska na odmor još je Đorđe Jovanović u solo prodoru nanizao dvojicu igrača odbrane domaćih, ali je Živković dobro zatvorio ugao i uhvatio loptu pre nego što bi ona završila u njegovom petercu ili, s njegove tačke gledišta – daleko bilo, u mreži.

Više uzbuđenja viđeno je između 60. i 62. minuta nego u prethodnom pa i preostalom toku utakmice. Najpre su Smederevci, posle centaršuta Mitoševića iz slobodnog udarca, uspeli da uteraju loptu mrežu domaćih, ali je gol poništen. Ostalo je nejasno da li zato što je lopta izašla terena ili zbog faula u napadu, u šesnaestercu, sudija je, u prvi mah pokazao jedno, posle drugo.

Potom je viđen topovski šut Krste Đorđevića sa nekih 25 metara koji je završio tik pored desne stative gola domaćih.

I onda, 62. minut i 1:0 za Mladost. Posle košmarne situacije na centru igrališta, jednu ničiju loptu uzeo je Mirosavić i povukao je ka šesnaestercu Smedereva, kad je video da mu niko ne izlazi u blok opalio je i savladao Stankovića.

Fudbaleri Smedereva su potom zaigrali kudikamo angažovanje, ali osim što su stvorili par poluprilika nisu uspeli da ozbiljnije da ugroze vođstvo Novosađana.

Pri tome, do kraja utakmice domaći igrači su se, kako je meč odmicao sve češće, valjali po terenu i oduzimali vreme, lekarska ekipa je više puta ulazila na teren, lopte koje su izlazile van granica igrališta nisu vraćane  po nekoliko desetina sekundi…

Na kraju, čini se da je jedna neopreznost  62. minutu Smederevce koštala boljeg rezultata, a domaći su ovom pobedom izbili na čelo tabele, ispred Mačve.

U nedelju, u 14 časova, Smederevo je opet domaćin u Pančevu, dolazi Sloboda iz Užica.

Exit mobile version