Site icon podunavlje.info

Smederevska Narodna biblioteka poklonila 495 knjiga Okružnom zatvoru

SMEDEREVO, 15. oktobar 2024 – Jedan od važnih načina nabavke knjiga i uvećavanja fondova svake biblioteke jeste putem poklona. Narodnoj biblioteci Smederevo kontinuirano pristižu pokloni autora i vredne knjige iz suvišaka različitih institucija, pre svega Narodne biblioteke Srbije, kao i iz ličnih biblioteka građana. Ali i Biblioteka donira knjige, pa je tako prošle nedelje, na inicijativu upravnika Okružnog zatvora u Smederevu, poklonila čak 495 knjiga.

Iz Biblioteke pozivaju institucije da nastave da im se obraćaju ukoliko su im potrebne odgovarajuće knjige, kao i da dođu i da uz pomoć bibliotekara iz ovog fonda sami odaberu šta im je potrebno. Bibliotečki fond suvišaka, kako kažu, stalno živi, smanjuje se i bogati.

Ovakve razmene uvek su višesmerne, a dele zajedničku mnogostruku svrhu javne dostupnosti knjige.

Samo ove i prošle godine Biblioteka je poklonila oko 1500 knjiga, pomažući tako širenju nekoliko malih biblioteka, i to u Domu za smeštaj starih lica Smederevo, Domu učenika srednjih škola u Surdulici i Klubu penzionera fabrike „Želvoz”.

Objavljeno na FB stranici Narodne biblioteke Smederevo, Sanja Drobnjaković, rukovodilac Odeljenja nabavke, obrade i elektronske obrade knjiga

Exit mobile version