Site icon podunavlje.info

Za nedelju dana pojačane kontrole otkriveno više od 14 hiljada prekršaja

15. oktobar 2024 – Saobraćajna policija je, tokom sedmodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i mobilnog telefona ili slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza otkrila ukupno 14.113 različitih prekršaja.

Zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona sankcionisano je 3.657 vozača, dok su zbog korišćenja mobilnog telefona ili slušalica prilikom prelaska kolovoza sankcionisana 852 pešaka.

Istovremeno, čak 9.380 vozača i putnika sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Akcija pod nazivom „Fokus na putu“, od 7. do 13. oktobra 2024. godine, istovremeno je sprovedena u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL, mreže saobraćajnih policija Evrope.

Pripadnici saobraćajne policije, navodi se u današnjem saopštenju MUP-a, u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu će sprovoditi mere pojačane kontrole koje će biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda.

Foto: MUP Srbije

Exit mobile version