Site icon podunavlje.info

NSZ: Sajam zapošljavanja u Velikoj Plani narednog četvrtka

17. oktobar 2024 – Smederevska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje saopštila je danas da, u saradnji sa Opštinskom upravom Velike Plane, organizuje u četvrtak, 24. oktobra, Sajam zapošljavanja  u holu Centra za kulturu Masuka u Velikoj Plani.

Na Sajmu će biti organizovana svečana dodela ugovora novim preduzetnicima koji su dobili sredstva za program samozapošljavanja , kao i poslodavcima kojima su   dodeljene  subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica  iz kategorija teže zapošljivih.

Jesenji sajam zapošljavanja koji Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Smederevo tradicionalno organizuje u poslednjem kvartalu tekuće godine, a okuplja poslodavce sa teritorije opština Velika Plana i Smederevska Palanka.

Svoje učešće na  Sajmu potvrdilo je 18 poslodavaca koji su prijavili 172 slobodna radna mesta za  različite profile zanimanja.

Među obrazovnim profilima potrebnim poslodavcima za ponuđena radna mesta su: inženjeri mašinske, metalurške, elektro struke,  bravari, električari, zavarivači, operateri u proizvodnji,  radnici na preradi voća i povrća, operateri, glodači i strugari na CNC mašinama, prodavci, konobari, kuvari, recepcionari…

Sajmovi zapošljavanja omogućavaju direktan kontakt poslodavaca i nezaposlenih lica i predstavljaju pravu priliku da na jednom mestu neposredno od predstavnika kompanija nezaposlena lica saznaju više o njihovim kadrovskim potrebama,  uslovima rada i konkurišu za posao.

Nezaposleni će biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV). Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o aktuelnim javnim pozivima i konkursima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok će nezaposlenima biti pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV).

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja, dok će nezaposleni dobiti  pomoć u pisanju svoje radne biografije.

Ulaz na Sajam je slobodan, početak je u 10 časova, a poželjno je da kandidati ponesu više primeraka radne biografije.

Foto/ilustracija: NSZ

 

Exit mobile version