Vladimir Simović imenovan za novog sportskog direktora FK Smederevo

SMEDEREVO, 17. oktobar 2024 – Fudbalski klub Smederevo saopštio je da je Vladimir Simović novi sportski direktor. Simović, kako kažu, donosi bogato iskustvo u fudbalskoj industriji, koje je gradio radeći u klubovima širom Evrope i sveta, uključujući prestižne pozicije i dokazane rezultate.

Diplomirao je marketing i ekonomiju na Coastal Carolina University u SAD 2004. godine, tečno govori engleski i bugarski jezik, ima UEFA C licencu, a trenutno je u procesu dobijanja UEFA B licence.

Od 2012. do 2016. bio je saradnik u agenciji Friends and Football, potom  2016. i 2017. šef skautinga omladinske škole FK Crvena Zvezda, 2019-2020. bio je član Upravnog odbora OFK Beograd, potom od 2022. do 2024. predstavnik za Evropu Centra Coast Mariners iz Australije.

Doskora je bio savetnik vlasnika Debrecen VSC u Mađarskoj, a od 2017. do dolaska u Smederevo bio je sportski direktor Balzan FC  sa Malte. Simović je tokom osam sezona vodio ovaj klub kroz 201 utakmicu u Premijer ligi Malte, ostvarivši 92 pobede, a klub je u tom periodu osvojio dva vicešampionske titule i Kup Malte. Pod njegovim vođstvom Balzan FC je dva puta prošao prvu rundu UEFA kvalifikacija, a ukupno je učestvovao u 12 međunarodnih utakmica UEFA takmičenja.

– Povratnik sam iz inostranstva, gde sam radio skoro deceniju, pretežno na Malti, a poslednjih godinu dana u Mađarskoj.  Što se tiče predznanja, igračkog kadra i situacije u samoj ligi, moram sebi da dam malo vremena. Nadam se da ću uz stručni štab ubrzo da nadoknadim sve to što sam propustio kako bih što pre mogao da pomognem – kaže Simović.

Vladimir Simović, navode iz FK Smederevo, pridružuje se s jasnim ciljem da doprinese daljem razvoju kluba i podigne njegov nivo na domaćoj i međunarodnoj sceni, a dugogodišnje iskustvo u radu sa mladim talentima, kao i uspeh u međunarodnim takmičenjima, predstavljaju veliki potencijal za budućnost FK Smederevo.

– FK Smederevo za mene nije nepoznanica. Kada sam bio dvadesetak godina mlađi Smederevo je tada važilo za jednog od fudbalskih giganata u Srbiji. Odrastao sam gledajući kako klub postiže vrhunske rezultate, igra u Evropi, pa čak i osvaja Kup tadašnje Srbije i Crne Gore. Nadam se da ćemo nekim rezultatima obradovati navijače, sve koji stoje iza kluba i trude se da on funkcioniše i da ćemo uz bolju energiju ući u novu godinu, u kojoj ćemo možda napraviti neke pozitivne promene i da ćemo, kada podvučemo crtu, imati jednu dobru sezonu. Zato smo ovde. Sve ostalo bi bio neuspeh – zaključuje Simović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!