Site icon podunavlje.info

Mladost do istorijske prve prvoligaške pobede stigla posle produžetka

SMEDEREVSKA PALANKA, 19. oktobar 2024 – Košarkaši Mladosti su se večeras, u utakmici trećeg kola prvenstva KLS, sa kragujevačkim Radničkim pred domaćim gledalištem, baš namučili da zabeleže prvu pobedu u novoj sezoni, ali je ona utoliko slađa: Mladost SP – SDP Radnički 79:72 (19:24, 22:7, 12:19 i 10:13, produžetak 16:9).

Da se do bodova u najvišem rangu košarke u Srbiji ne stiže lako uverili su se Palančani, i njihovi košarkaši i gledaoci, koji su prisustvovali dramatičnoj završnici, da bi meč potom otišao u produžetak. Srećom i po jedne i po druge, produžetak nije makar njegov kraj, bio tako napet.

Domaći košarkaši su prvu četvrtinu, s mnogo nervoze, izgubili, da bi se u drugoj trgli i ostavili Kragujevčane na samo 7 postignutih poena, pa se na odmor se otišlo sa dvocifrenom prednošću za Mladost.

Ispostavilo se da to ni izdaleka nije dovoljno da se meč dobije. Gosti su se prenuli, domaći su grešili, i razlika se polako topila. U poslednjoj četvrtini, opet s mnogo nervoze, Kragujevčani su preživeli poslednji šut Papića za pobedu i utakmica je otišla u produžetak.

U odlučujućih pet minuta Radnički je ušao trojkom Šarpa, ali je odmah uzvratio Matić istom merom. Trojke za domaće su potom postigli i Šparović i ponovo Matić, pa su Palančani u poslednji minut ušli sa 6 poena prednosti, tako da je, berem tu, izbegnuta drama.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Matić sa 17, Papić je zabeležio poen manje, a dvocifren učinak imali su i Stojanović sa 14 i Aleksa Krsmanović 11.

Kod gostiju najviše poena kraj svog imena imao je Demarkus Šarp – 18.

Plejmejker Petar Šparović i trener Ivan Stefanović, na konferenciji za medije posle meča, pre svega su se zahvalili publici, koja ih je nosila do prve, istorijske pobede u najvišem rangu u 75 godina postojanja kluba.

– Posle poraza od Vojvodine i Vršca, ova pobeda je veliko rasterećenje za nas, ali samo jedna u nizu da bismo ostvarili cilj – kazao je Šparović.

– Imali smo mi ovakvih utakmica i prošle godine, kada smo pokazali karakter. I večeras s,o imali sjajnu atmosferu, podršku s tribina, nadam se da ćemo našoj publici pružiti još zanimljivih utakmica, ali ne ovoliko – našalio se na kraju trener Stefanović.

Foto: KSS – KLS printscreen

Exit mobile version